3906

Зетят на Доналд Тръмп инвестира милиарди в Сърбия и Албания

 
Джаред Къшнър, зет на бившия американски президент Доналд Тръмп, потвърди, че приключва голяма сделка за недвижими имоти в Албания и Сърбия, съобщи британското издание „Телеграф“, цитирано от албанския сайт „Албениън дейли нюз“.

Плановете на Къшнър на Балканите изглежда се осъществяват чрез връзки, установени по времето, когато Тръмп е бил начело на страната, отбелязва изданието. Къшнър, който беше старши съветник на Тръмп, каза, че работи върху сделките с Ричард Гренел, който за кратко изпълняваше длъжността директор на националното разузнаване при Тръмп и беше посланик в Германия и специален пратеник за Балканите.

Снимка БГНЕС

Единият от проектите ще бъде развитието на остров край бреговете на Албания, който да бъде превърнат в луксозна туристическа дестинация.

Според сръбски депутат и компанията на Къшнър вторият проект планира изграждането на луксозен хотел, 1500 жилищни сгради и музей в Белград, столицата на Сърбия. Строежът се планира в бившия щаб на югославската армия, унищожен през 1999 г. при бомбардировката на НАТО.

И двата проекта ще използват територия, контролирана от правителствата към момента, което означава, че ще трябва да се постигне споразумение с чуждестранни правителства, отбелязва Телеграф.

Третият проект, също в Албания, ще бъде за изграждане на няколко хотела и стотици вили в района на Вльора, в крайбрежния район на Южна Албания.

Къшнър ще участва в проектите чрез инвестиционната си компания „Афинити Партнърс“ (Affinity Partners), която разполага с 2 милиарда долара, инвестирани от обществения инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, както и от други инвеститори.

„Много се вълнуваме“, каза Къшнър в интервю. „Все още не сме приключили тези сделки, така че е възможно да не се осъществят, но работихме много усилено и сме много близо“.

Робърт Вайсман, президентът на американската неправителствена организация „Пъблик ситизън“ (Public citizen), която проследяваше бизнес сделки, смятани за конфликт на интереси по време на администрацията на Тръмп, каза, че планираните от Къшнър сделки са неетични и само ще повдигнат нови въпроси относно семейството на Тръмп, особено ако той бъде избран на президентските избори в САЩ.

„В този етап от президентските избори Джаред Къшнър трябва да замрази всички нови инвестиционни планове“, каза Вайсман. „Този конкретен инвестиционен план изглежда включва най-лошите от всички корупционни тенденции на администрацията на Тръмп и на семейство Тръмп“.

Участието на семейство Тръмп в чуждестранни бизнес сделки се превърна в голяма тема по време на мандата на Тръмп, като критиците дори обвиняват семейството, че е спечелило незаконно от чуждестранни плащания, отбелязва „Телеграф“. Тези твърдения бяха отхвърлени като спорни от Върховния съд на САЩ, когато Тръмп напусна Белия дом, но биха могли да бъдат отворени отново, ако той получи втори мандат.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
bebe

bebe

17.03.2024 | 08:29

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:--- https://e.vg/menn

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?