46

Земетресение с магнитуд 4,8 удари известни турски курорти

Трусът бе усетен и на остров Родос

Земетресение с магнитуд 4,8 стресна граждани и туристи в район Кьойджеиз в окръг Мугла, само на десетки километри от известните турски курорти Мармарис и Фетийе. В близост се намира летище Даламан, обслужващо района. Работата му не е засегната от труса, който бе регистриран днес в 13:58 часа.

Земетресението е усетено в околните градове Анталия, Денизли и Измир, също така и на съседния гръцки остров Родос. 

Трусът предизвика краткотрайна паника в курортните градчета и много хора излязоха на улицата, уплашени от евентуални вторични трусове.

В Туитър акаунта на истанбулската обсерватория Кандилли беше обявено, че земетресение с магнитуд 4,6 е станало в 13:58 в Кьойджеиз в окръг Мугла.

Според изявлението, направено от отдела по земетресенията на службата по управление на бедствия и извънредни ситуации към президентството в Анкара (AFAD), земетресението е било на дълбочина 7 километра под земната повърхност.

Няма информация за жертви, ранени и значителни материални щети в района на земетресението.

От информация, получена от кабинета на губернатора на Мугла, стана ясно, че има пукнатини в къща и че досега не е имало други регистрирани сериозни последици. Екипи на AFAD са изпратени в региона за оценка на щетите.

В близост до района на земетръса няма секции, свързани с изборите в България.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?