1553

Земетресение с магнитуд 4,2 изкара на улицата Адана

Земетресение с магнитуд 4,2 по скалата на Рихтер е разтресло днес в 12.37 ч. района на Саимбейли, окръг Адана, Южна Турция. Според първите констатации не е имало информация за жертви, ранени или сериозни материални щети. 

АА

Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД) обяви, че трусът е бил отчетен на дълбочина 7 километра. Той е усетен както в центъра на Адана, така и в околните окръзи.

АА

Граждани на Адана напуснаха панически домовете си, от страх за следващи вторични трусове и прекараха съботния ден на открито.

Уплахата в района продължава вече втори месец, след като Югоизточна Турция беше разтресена от два мощни труса от 7,7 и 7,6 на 6 февруари. По официални данни те причиниха смъртта на 50 500 души, а почти 300 хиляди сгради бяха сринати, на площ колкото територията на България. Над 2,6 милиона души са настанени във временни домове, контейнерни и палаткови лагери. 

АА

Над 30 хиляди вторични труса са регистрирани в района през последните два месеца и продължават да държат в напрежение обществеността.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?