3906

Земетресение от 3,4 раздруса отново разтърси Кахраманмараш

Земетресение с магнитуд 3,4 по Рихтер стана тази сутрин в Кахраманмараш, Югоизточна Турция.

Според данни на Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД) земетресението е отчетено в 07.55 ч., като епицентър му е в район Елбистан, на 106 км от окръжния център Кахраманмараш, на 83 км от Малатия, 99 км от Адъяман и на 138 км от Газиантеп.

Дълбочината на земетресението е измерена на 7 километра.

Трусът е усетен осезателно в Кахраманмараш и съседните окръзи Малатия, Адъяман, Газиантеп и Адана.

От местната управа заявиха в социалните мрежи, че няма информация за ранени хора и сериозни материални щети в региона след земетресението. 

Друго силно земетресение отчетено в Кахраманмараш беше на 29 март, когато трус от 4,3 по Рихтер подплаши хората в района. Епицентърът на труса тогава беше в квартал Гьоксун в окръг Кахраманмараш.

Поредно земетресение с магнитуд 3,8 разтресе на 30 март отново в квартал Гьоксун на Кахраманмараш, в Югоизточна Турция. Епицентърът на труса бе отчетен на 3 км от село Гьоксун, на 53 км от окръжния център Кахраманмараш и на 122 км. от съседния град Газиантеп. 

В последната година в района има увеличена сеизмична активност. 

В събота 11:11 ч. и в 10:59 ч. бяха отчетени други две земетресения с магнитуд 1,7 и 1,9 по Рихтер отново в област Елбистан, окръг Кахраманмараш.

Същият ден в 06:53 ч., имаше още едно земетресение с магнитуд 2,5 пак в област Елбистан, окръг Кахраманмараш.

Всички тези земетресения се разглеждат от сеизмолозите, като вторични трусове след опустошителното земетресение от 6 февруари 2023 г., отнело живота на над 50 хиляди души и оставило без подслон милиони хора от обширен регион, колкото площта на България.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Радка

Радка

01.04.2024 | 14:58

Съпpyгaтa кyпи кaпcyли кoитo пpомeниxа нaшия ceкc, сeга е cъщият като пpеди свaтбaта: дълъг, cтpаcтен, с кaмeнна epeкция и се чyвcтвaм кaто жpeбец и cъпрyгата иcка oще и още./ Cъвeтвaм вcички да опитат тeзи капсyли, жeна ми кyпи тyк:---- https://e.vg/maca

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?