Следвайте ни

Земетресение 9-а степен по Рихтер на 4 юли прогнозират астрофизици

viber icon

4 юли ще бъде истинско изпитание за нашата планета според прогнози на астролозите, съобщават световните издания. На този ден всички планети се подреждат почти в една линия. Разбира се, тя няма да е идеално гладка, но отклонението ще бъде много минимално. Подобно събитие не се е случвало в цялата история на съвременното човечество.

Човек може да си спомни за 1982 г., когато небесните тела се събраха от едната страна на Слънцето в дъга от 95 °. Астрономите знаеха за това събитие от няколко години, затова бяха публикувани плашещи книги, например „Ефектът на Юпитер“.

В книгата, написана от астрофизиците Джон Грибин и Стивън Плагман през 1974 г., е посочено, че заставането на планетите ще доведе до опустошителни земетресения на нашата планета. Не се изключва пробуждането на Йелоустоун или 9-та степен по скалата на Рихтер в района на разлома Сан Андреас.

Всички предположения в текста са подкрепени от научни факти и теории. Основните аргументи са ефектът върху литосферата на смущенията на гравитацията, промените в електромагнитните полета и магнитните бури.

През 1982 г. най-лошите прогнози не се сбъдват, обаче вулканичната активност се увеличава многократно. Вулканите „бушуват“ в продължение на десетилетие. Заслужава да се подчертаят такива събития като войната в Афганистан, експлозията в Чернобил, падането на СССР и т.н.

Ужасно е да си представим какво ще се случи на планетата, като се има предвид, че този път планетите ще се подредят в по-равна линия. Можем само да чакаме. За няколкото месеца на 2020 г. се случиха толкова много събития, колкото през последните няколко години, така че е трудно да си представим какви изпитания ще претърпи човечеството.

Коментари (1)

Яко

Яко

24.05.2020 | 14:49

Ако го е казал Мутафчийски ще стане.

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?