71

Земетръсна буря в Турция, хората нащрек СНИМКИ КАРТА

След вчерашнато земетресение привечер в 18.11 ч. с магнитуд 5,6 с център Сулусарай в Токат, в района последва вълна от нови трусове. 

АФАД

Учените я оприличиха като земетръсна буря в района.

Най-значителният трус беше след в 22.31 ч, когато беше регистрирано земетресение от 4,4 по Рихтер, отново с епицентър Сулусарай, в окръг Токат. Дълбочината на труса беше 5.89 км.

През цялата вечер вторични трусове продължиха да държат хората в района в напрежение.

ТРТ

В 22.54, 22.58, 23.06 ч. имаше съответно трусове от с магнитуд 1,8, 2,0 и 1,8 . В 23.27 ч. имаше нов трус от 2,7 по Рихтер. 

Веднага след полунощ нов силен трус от 4,1 по Рихтер бе регистриран в същия район. Дълбочината му беше 12,43 км. Една минута по-късно последва друг трус от 3,5 по Рихтер в същия епицентър. В 00.16 ч. ново земетресение от 3,2 по рихтер разлюля района. 

В 01,49 беше регистриран отново трус от 3,1 по Рихтер,  като преди това бяха отбелязани още няколко по-слаби труса. 

АФАД

Интензивността на сеизмичната активност продължава с по-слаби земетресения и тази сутрин.

Земетресенията бяха усетени в много околни провинции. Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД) предупреди гражданите да не влизат в сгради, повредени от земетресенията. 

Кметът на Токат Мехмет Кемал Язиджъоглу направи изявление за националтата агенция TРT Хабер снощи. „Имаме щети на някои сгради и къщи в село Бугдайлъ. Не сме получили никакви новини за загуба на живот или наранявания. Няма проблем в къщите в центъра на Токат. Ние наблюдаваме отблизо ситуацията в пострадало лто село."

ТРТ

От АФАД заявиха: „Получихме известия, че са засегнати 2-етажна къща в провинция Йозгат и 5 хамбара в квартал Сулусарай в провинция Токат.“

Губернаторът на Йозгат Мехмет Али Йозкан обясни последната ситуация след земетресението за TРT Хабер.

 „Някои хамбари бяха повредени, животните, хванати в капан под развалините, бяха евакуирани .. Това, което искаме от нашите граждани, е да не влизат в повредените сгради в някои от селата близо до Сулусарай. Имаме материални щети", допълни той.

Някои граждани, усетили земетресението, се отдалечиха от сградите и работните си места и изчакаха трусовете да спрат на открито през цялата нощ.

ТРТ

Губернаторът на Кайсери Гьокмен Чичек в публикацията си в профила си в социалните медии каза: „Поради земетресението, усетено в нашия град, нашите екипи започнаха сканиране на терена и досега не е установена негативна ситуация.“

В публикацията, направена от губернаторството на Сивас в социалните медии, се посочва, че проверки на терена в центъра на града и областния център продължават.

Министърът на здравеопазването Фахретин Коджа съобщи, че 1 човек е бил засегнат в квартал Йешилюрт от земетресението с магнитуд 5,6 по Рихтер, което се случи в квартал Сулусарай в Токат снощи.

Минаре на джамия се срути в квартал Артова в Токат, но никой не беше засегнат. Къща в село Гюмюсую в Йозгат, къща в село Йелкен и къща в село Елмалъчифтлиги бяха разрушени, но никой не е пострадал", допълни Коджа. 

Той заявяви, че 19 линейки и специални екипи към министерството са назначени в региона от Токат.

ТРТ

Пострадали са 5 души, които са изпаднали в паника и са се опитали да избягат през прозорци и балкони по време на земетресението. На пострадалите е оказана медицинска помощ в областната държавна болница. 

Заместник-министърът на вътрешните работи Мюнир Караоглу заяви, че 750 служители работят на терен в региона. Те са открили щети в 191 къщи в окръг Токат и 7 къщи в Йозгат. „Нито един гражданин, чиято къща е повредена, не трябва да влиза нътре. Нашите губернатори са подготвили спални помещения и све готони да подслоним хората.“

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Румен

Румен

19.04.2024 | 13:31

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- https://use.my/sman

Отговори
0 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?