1553

Зеленски за тавана на руския петрол: Несериозно, само Полша е в час

Ценовата граница от 60 долара за руския петрол, договорена от ЕС, Г-7 и Австралия, не е "сериозна", защото е "доста удобна" за Москва, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

"Русия вече причини огромни загуби на всички страни по света, като умишлено дестабилизира енергийния пазар", твърди той във вечерното си обръщение, определяйки решението за ценовия таван като "слаба позиция".

"Въпрос на време е, когато все пак ще се наложи да се използват по-силни инструменти", добави Зеленски. "Жалко е, че това време ще бъде изгубено.

"Логиката е очевидна: ако пределната цена на руския петрол е 60 долара вместо например 30 долара, за което говориха Полша и балтийските страни, тогава руският бюджет ще получава около сто милиарда долара годишно...

"Тези пари ще бъдат използвани и за по-нататъшна дестабилизация именно на онези страни, които сега се опитват да избегнат големите решения."

По време на преговорите за това къде да бъде определен таванът на цените, Полша по-специално се опита да се задържи за по-ниско ниво от 30 долара, преди в крайна сметка да се съгласи на по-високия таван.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Коментар

Коментар

04.12.2022 | 01:47

Този ще си замине скоро.

Отговори
6 2
jjj

jjj

03.12.2022 | 23:14

Този лилипут взе да се взима много на сериозно!! Спри се малко - света сега се върти около теб, но утре ще си никой!!

Отговори
10 3
Ххх

Ххх

03.12.2022 | 23:32

Що бе. Светът се върти покрай другаря ви Путлер явно.

Отговори
4 12

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?