49

Зеленски: В Бородянка има повече жертви, отколкото в Буча

Ситуацията в Бородянка, град на северозапад от Киев, където украинските сили си върнаха контрола наскоро, е много по-ужасяваща, отколкото в Буча, където цивилни бяха избити. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, предадоха световните агенции.

"Има повече жертви", заяви Зеленски визирайки Бородянка и съпоставяйки го с Буча.

"Всяко престъпление ще бъде разкрито и всеки палач ще бъде намерен", предупреди той.

Малко преди това украинският главен прокурор Ирина Венедиктова заяви, че 26 тела са били открити от спасителни екипи сред отломките на два жилищни блока, бомбардирани в Бородянка. Преди войната в града имаше 13 000 жители.

"Само цивилното население е било взето на прицел. Няма никакъв военен обект в това населено място", поясни Венедиктова и каза, че е трудно да се прогнозира колко още мъртви ще бъдат преброени там.

Венедиктова заяви, че руснаците са използвали касетъчни бомби и реактивни системи за залпов огън, които сеят смърт и разрушение. "Има доказателства за военни престъпления на руските сили на всеки ъгъл. Врагът подмолно е бомбардирал жилищна инфраструктура вечер, когато максимален брой хора са си у  дома", допълни Венедиктова. Тя обвини руските военни и в убийства, мъчения и побоища на цивилни, както и в изнасилвания, подчертавайки, че силите на реда събират доказателства за местните и международните съдилища.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
номерата на Зеленият клоун

номерата на Зеленият клоун

08.04.2022 | 14:18

Зеленият бок_лук убива собствения си народ и за това обвинява руснаците!

Отговори
0 0
ИВАНУШКА ГЛУПАКА

ИВАНУШКА ГЛУПАКА

08.04.2022 | 09:46

А НИМА НЯКОЙ Е ОЧАКВАЛ ОТ НАШИТЕ руско-татарски УРОДИ И ВАРВАРИ ДА НЕ ДЕЙСТВАТ КАТО УРОДИ И ВАРВАРИ. АМИ ТАЗИ СВОЛОЧ ДЕЙСТВА ТАКА ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ. ВЪПРОС НА ТОТАЛНА ЛИПСА НА МОРАЛ И КУЛТУРА. ПРИМАТИ.

Отговори
2 12
Куку

Куку

08.04.2022 | 08:47

Аз предлагам украинците да постъпят а дъщерите на Путин по същия начин както руските войници с украинските жени. Много ми е интересно тогава платените тролове какво ще кажат.

Отговори
4 10
Укук

Укук

08.04.2022 | 10:38

Е то щом ти не знаеш какво ще кажеш?

Отговори
4 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?