49

Зеленски: Украйна ще получи нова военна помощ от НАТО

Украинската страна ще получи нова военна помощ от страните от НАТО и техните съюзници след срещата тази седмица във формат Рамщайн. Това обяви президентът Воодимир Зеленски във вечерно обръщение.

„Беше проведено редовно заседание на Рамщайн. Има нови пакети за отбрана от Канада, Германия, Франция, Дания, Естония“, каза Зеленски във видео съобщение, публикувано в канала му в Telegram. Той отбеляза, че Швеция и Полша са се договорили за допълнителна военна помощ за Украйна. По-специално, става дума за боеприпаси и муниции, танкове и артилерия.

Зеленски подчерта, че е постигнато "много необходимо решение" с Швеция за 155-милиметрови самоходни артилерийски установки "Арчерс", а също така има решение относно МиГ-овете от Словакия. Полша, Литва, Обединеното кралство, ЕС, САЩ. Много други също продължават да помагат на Украйна, увери президентът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Леле

Леле

19.03.2023 | 16:09

и тези с дългове ,за да ги държи чичо Copoc за гушата .

Отговори
1 2
Многохиляден протест в Париж

Многохиляден протест в Париж

19.03.2023 | 16:03

Плакатите на протестиращите гласят: "Спрете войната, провокирана от САЩ и НАТО", "Свобода, истина, съпротива", "Вот на недоверие - мир във Франция". В Париж се провежда многохиляден митинг срещу доставките на оръжие за Украйна и за излизане на Франция от НАТО. Митингът, наречен "Марш за мир", е започнал близо до Люксембургския дворец, където заседава френският Сенат. Митингът е свикан от партията "Патриоти". Демонстрантите се отправят към Кралския дворец. По предварителни оценки в митинга участват няколко хиляди души. Те скандират лозунги: "Да напуснем скоро НАТО!", "Макрон, не искаме твоята война", "Макрон в оставка, за вот на недоверие!", "Frexit!", "Урсула, не те искаме". Плакатите на протестиращите гласят: "Спрете войната, провокирана от САЩ и НАТО", "Свобода, истина, съпротива", "Вот на недоверие - мир във Франция". Както казва Ксавие, един от протестиращите, страната му отдавна е загубила независимостта си по отношение на вземането на решения:"Гледайки всичко, което се случва, е невъзможно да си стоим вкъщи и да не правим нищо. Нашите медии ни лъжат, на тях вече не може да се вярва. Не трябва да даваме оръжия на Украйна, за да подхранва този конфликт, докато можем да започнем преговори. Франция е загубила своя суверенитет. Тя вече не е свободна. Виждаме отлично, че държавите от ЕС се управляват от САЩ. Свободата ни е застрашена. Франция има огромен външен дълг, тя вече не може да действа както намери за добре, а САЩ я прикриват. А Русия реагира както трябва. Донбас е бомбардиран от години", заяви събеседникът на агенцията.epicenter.bg

Отговори
1 2
Западняк

Западняк

20.03.2023 | 01:43

Fake news! Руски отрепки пишат глупости за копейки.

Отговори
1 1
Помоощ

Помоощ

19.03.2023 | 15:43

шоро_шояди доброволци няма ли да ходят?

Отговори
2 2
Какви

Какви

19.03.2023 | 13:49

Мръсници!

Отговори
5 3
Бой до Победа над Агресора Безбожник Шизофашист КГБ Путлер Сатаната

Бой до Победа над Агресора Безбожник Шизофашист КГБ Путлер Сатаната

19.03.2023 | 14:53

Слава Украiне !

Отговори
2 4
Стана ли ви ясно кой е агресора в източна Европа

Стана ли ви ясно кой е агресора в източна Европа

19.03.2023 | 13:35

ФАЩ и НАТО!

Отговори
6 3

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?