71

Зеленски сензационно: Не е ясно дали Путин е изобщо жив

Психологически за него Русия е по-добре да не съществува, отговори Песков на изявленията на украинския лидер в Давос

 

Говорейки пред участниците на икономическия форум в Давос в четвъртък, украинският президент Володимир Зеленски каза, че не разбира напълно кой сега взема решения в Кремъл и дали президентът Владимир Путин е все още жив, съобщава руската служба на "Би Би Си", цитиран от dnes.bg.

Украинският лидер се позова на последните телевизионни изяви на Владимир Путин, които според експертите са записани отделно от фона, насложен върху видеото по-късно. Такова беше по-специално неговото новогодишно поздравление, на фона на което беше група хора във военни униформи на руската армия. Зеленски каза, че Путин се появява на екраните на така наречения "зелен екран" - плътен фон, върху който по-късно може да се насложи всяко изображение във видеоредактор - и не е ясно дали той изобщо е жив.

"Не разбирам с кого и за какво да говоря.

Не съм сигурен, че президентът на Русия, който понякога се появява - телевизионерите ще разберат - на "зелен екран", не разбирам съвсем какво е той. Не разбирам напълно дали е жив. Не знам кой взема решенията, какъв кръг от хора. Когато казваме "мирни преговори", не разбирам много с кого. Русия трябва да намери някого и след това да предложи нещо" , каза Зеленски в Давос.

Говорейки чрез видеовръзка пред участниците в т. нар. "Украинската закуска" в Давос, Зеленски също каза, че Путин ще остане в историята като човекът, който изкопа огромната пропаст между народите на Русия и Украйна.

"Никой не казва, че може да се върнат отношенията, но те могат да спасят живота на своите хора. Това е тяхното бъдеще. Пропастта между нас е дълбока, но те я изкопаха. Путин стои с лопата. И ще остане с тази лопата в историята", заяви Зеленски

Прессекретарят на руския лидер

Дмитрий Песков не закъсня с отговора

и заяви, че за украинския президент Володимир Зеленски и управниците в Киев съществуването на Русия и президента Владимир Путин е проблем и за тях би било за предпочитане те да не съществуват.

"Ясно е, че и Русия, и Путин са както за днешна Украйна, така и за Зеленски голям проблем. Ясно е, че чисто психологически г-н Зеленски би предпочел нито Русия, нито Путин да съществуват", каза Песков в отговор на изявленията на украинския лидер в Давос.

В същото време Песков подчерта, че колкото по-скоро Киев прояви готовност да отчете исканията на Москва, толкова по-скоро ще приключи конфликтът в Украйна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
за всички шо+рошояди на психотест

за всички шо+рошояди на психотест

19.01.2023 | 21:36

веднага!!!

Отговори
6 11
Зеленски

Зеленски

19.01.2023 | 21:31

На русофилчетата по долу мога само да кажа да се пържат в ада.

Отговори
18 5
Батко Махно

Батко Махно

19.01.2023 | 20:57

Този Хахол Бандеровски ,открадна полувината от 45милиарда долари дарени от спонсора му Бай Дан и вече може да говори своите глупости на форума на богатите в Давос!Явно този дребен тарикат знае авоарите ,които е откраднал и счита че е станал по -богат и от Бил Гейтс ,Зукарбург и Елон Мъск взети заедно!И всичко това на цената на съсипана Украйна и унищожени стотици хиляди човешки живота!Само не разбирам защо все още и лидерите в Европа страдайки от тази безмислена война дават трибуна на това наркомунизирано джудже!

Отговори
11 20
Зелен гущер

Зелен гущер

19.01.2023 | 20:22

Наркомана започна да халюцинира. Това е един от ефектите на синтетичните наркотици. Трябва по-бързо да го размахнат за да се спре цялата лудост, която натвори.

Отговори
16 21
Збегнев Бжежински

Збегнев Бжежински

19.01.2023 | 19:56

Този зелен гущер,хем наср@н хем напран!С тези си неадекватни приказки явно изречени в абстинентно а не в адекватно състояние сам си слага въжето и си бута бурето!В състоянието в което се намира този човек при което вкара Украйна във война!Война,която знаеш че няма как да спечелиш да говориш пред лидери от целия свят по отношение на твой опонент лидер на една от световните световни икономики в които си във военен конфликт само показват неговото безсилие и безнадежност на водената от него политика!Когато в политиката емоциите вземат връх над реалността ,катастрофата ти е неизбежна!А когато приемаш желаното за възможно тогава ти нямаш място в политиката!Политиката е низ от компромиси ,които ако не си в състояние да приемеш краха ти е неизбежен!

Отговори
15 24
Илиана Атанасова

Илиана Атанасова

19.01.2023 | 19:48

Добре би било Зеленски да не е толкова напушен, поне когато говори пред такъв висок форум.

Отговори
18 30
999

999

19.01.2023 | 20:19

Това не е висок форум, а сбирка на мафията

Отговори
14 23
Путин е както се казва, ”по-жив от всички живи

Путин е както се казва, ”по-жив от всички живи

19.01.2023 | 19:45

Опс, това беше за Ленин. Всъщност пак става. Карай да върви.

Отговори
20 6
Гери Йорданова

Гери Йорданова

19.01.2023 | 19:38

Колкото и да.не му иска на Зеленски , Путин е жив ! По - добре е Зеленски да го няма , а не Русия ! Зеленски трябва да се подложи на психотест ! Нещо , в главата му не е наред !

Отговори
23 29

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?