4232

Зеленски се обърна към съюзниците: Накарайте разбеснялата се сила да се върне към правилата

САЩ трябва да станат "съавтор на солидна надеждност"

Украинският президент Володимир Зеленски призова световните лидери да направят така, че основаният на правила международен ред "отново да работи", като се противопоставят на използването на сила от страна на Русия, предаде "Ройтерс".

Във видеообръщение към глобална конференция, чийто домакин е Южна Корея, Зеленски каза, че много държави и региони ще спечелят от възстановяването на международното върховенство на закона.

"Заедно трябва да накараме разбеснялата се сила отново да се върне към правилата и да направим така, че тези правила отново да работят", призова украинският президент пред участниците в Срещата на върха за демокрация - инициатива на американския президент Джо Байдън за обсъждане на въпроси като отстъплението на демокрацията и подкопаването на правата и свободите.

Зеленски каза, че за да надделее мирът, американският Конгрес, където продължават споровете по пакет военна помощ за Украйна на стойност 60 милиарда долара, трябва да даде своето одобрение и така да се присъедини към останалия свят, като стане "съавтор на солидна надеждност".

Тазгодишната Среща на върха за демокрация до голяма степен е фокусирана върху дигиталните заплахи за изборите и демокрацията, включително генерираната от изкуствен интелект дезинформация, шпионския софтуер и други технологии, посочва dariknews.bg.. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Фасиле

Фасиле

21.03.2024 | 22:07

Виждал ли си камерката от вътрешния и край Ако не ща я видиш

Отговори
0 0
rtyrty

rtyrty

21.03.2024 | 12:31

Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. ///Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли----> https://use.my/bioman

Отговори
0 0
Васил

Васил

21.03.2024 | 08:10

Хубаво, но как да стане? Путин прояде западните общества с корупция и хибридни мрежи, бълващи денонощна пропаганда в угоду кремля! Първо от тях започнете! Изрежете тумора из корена му!

Отговори
16 7

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?