1553

Зеленски: С помощ от Запада победата е неизбежна

Навръх едната година от нахлуването на Русия! На пресконференция в Киев Володимир Зеленски изрази увереност в победата на Украйна, като заяви, че смята, че страната има всички условия за успех.

"Имаме мотивацията, увереността, приятелите, дипломацията", каза той, но предупреди, обръщайки се към страните, които подкрепиха Украйна през изминалата година: "Всички трябва да се присъединят към тези усилия", цитира Си Ен Ен обръщението му по повод годишнината от нахлуването на Русия в Украйна.

Зеленски каза, че победата в Украйна е "неизбежна", ако Западът спази обещанията си.

Освен повечето европейски страни, които подкрепиха Украйна, доставяйки военно оръжие и налагайки тежки санкции на Русия, Зеленски иска Латинска Америка, Африка, Китай и Индия също да се присъединят към пътя за мир и да противодействат на руското влияние.

 Той иска да се проведе мирна среща на върха между Украйна и страните от Латинска Америка, на която, по думите му, би присъствал лично, "въпреки че ми е много трудно да напусна Украйна".

Украинският президент отбеляза първата годишнина от нахлуването на Русия в Украйна с пресконференция в Киев. Събитието започна с минута мълчание в памет на всички журналисти, загинали при отразяването на войната в Украйна.

Президентът заяви още: „Войната в Украйна натисна бутона за рестарт на НАТО“.

 

На снимката: Украинският президент отправя благодарствено послание пред митинг в Дания

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Победител

Победител

24.02.2023 | 21:00

Да, неизбежна е победата но не на Украйна.

Отговори
9 26
Българин

Българин

24.02.2023 | 20:41

Зеля зеля и със помощ няма да сполучиш ще сядаш на масата за преговори скоро.

Отговори
9 22
У мордата ти чиииииифутска Юдейска дребно хулиганче

У мордата ти чиииииифутска Юдейска дребно хулиганче

24.02.2023 | 20:33

Малкия чииииифутски Юдейски разбойник и хулиган не премерил свойте атрофирали от мързел мускулчета се захвана да ръчка Голямата Мечка във лицето на чичо Вова И сега га му опря яйцето на Юдейският му газ Айде братя Юди капиталисти и вашисти помагайте Ами малкия Юдейски хулиган дали си мислите че е скочил тъй нагло срещу рускоговорящите и православни руснаци във Крим Донбас и цяла Окрайна без да е имал подкрепата на ония големите Юдей от Майдана Меркел го каза Не аз

Отговори
7 12
МИЛКО

МИЛКО

24.02.2023 | 20:24

ЗЕЛИНСКИ ЕДИН ФАШИСТ ПРИЗНАТ САМО ОТ ЕВРОПЕИСКИТЕ Ф,А,Ш,И С,Т,И

Отговори
11 19

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?