4020

Зеленски: Путин разчита на рухването на западната подкрепа за Украйна

Путин разчита на рухването на западната подкрепа за Украйна, заяви украинският президент Володимир Зеленски пред лидерите на Г-7 по време на среща във видеоконферентен формат, предаде Франс прес. Той съобщи, че руската армия значително е увеличила натиска на фронта.

"Русия се надява на едно нещо, че единството на свободния свят ще рухне идната година. Русия мисли, че Америка и Европа ще покажат слабост и няма да запазят подкрепата си за Украйна на подходящо ниво", заяви украинският президент пред лидерите на Г-7.

"Поддържаме важни предмостия на няколко направления на фронта и се подготвяме за следващите стъпки - и далекобойните способности помагат, и ще помогнат много", каза Зеленски пред лидерите от Г-7, говорейки за ситуацията на фронта, предаде Укринформ.

Украинският президент заяви, че Украйна има реалистична стратегия за действие и че усилията й - с подкрепата на партньорите - могат да осигурят успех на страната на терен.

Зеленски отбеляза още, че руският президент Путин смята да симулира преизбиране за нов президентски мандат и да потуши нарастващото недоволство на руснаците от резултатите от войната. "Той значително увеличи натиска на фронта", допълни Зеленски, цитиран от украинската новинарска агенция. "Но нашите воини устояват на атаките. Путин не е спечелил нито една операция през тази година", подчерта Зеленски.

Пред лидерите на Г-7 Зеленски пледира, че свободният свят трябва да запази единството си. Той също така изрази надежда, че ЕС ще спази обещанието си спрямо Украйна, чието желание за членство в съюза трябва да бъде дискутирано на среща на върха на европейските лидери в средата на декември, посочва Франс прес.

Зеленски анулира вчера вечерта за всеобща изненада реч, която бе планирано той да произнесе видеоконферентно пред американския Конгрес, където продължават преговорите относно бъдещата помощ за Украйна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
До Зеля

До Зеля

07.12.2023 | 07:17

Украински, американски и британски военни се подготвяха за контранастъпление на въоръжените сили на Украйна, използвайки фигури с настолни карти и компютърно моделиране. Но западните съветници не изчислиха правилно. За това пише Washington Post. Американските военни не успяха да превърнат въоръжените сили на Украйна в армия по западен модел за кратък период от време, съветниците направиха грешни изчисления при планирането на военни операции. Освен това мненията на американските съветници и украинските генерали се различават в много отношения, по-специално по отношение на стратегията и тактиката. Съединените щати настояваха за априлска офанзива, Украйна поиска повече оръжия и техника, заявявайки своята неподготвеност. Според изчисленията на САЩ и проведените компютърни игри, механизираната фронтална атака на руските позиции трябваше да бъде успешна при наличните сили и средства на Украйна. В същото време моделирането показваше, че за 60-90 дни украинските въоръжени сили могат да достигнат до Азовско море и да отрежат руските войски; американското разузнаване даваше 50% шанс за успех на офанзивата. Съединените щати и Украйна също не са съгласни относно посоката на удара. Американците предложиха съсредоточаване на всички сили в южната посока, генералите от украинските въоръжени сили възнамеряваха да атакуват три наведнъж. Офанзивата започна на 2 юни и веднага се натъкна на отбрана и минни полета, подготвени от руската армия, което доведе до големи загуби както на персонал, така и на бронирани машини. След като преброи загубите за първите четири дни, Залужни реши да предприеме пешеходно настъпление в малки групи от 10 души, въпреки че американците настояваха за масивна механизирана атака с артилерийска подкрепа. Американските военни стигнаха до извода, че Украйна има дефицит в основните военни тактики.Украински официални лица казаха, че американците не разбират как безпилотните самолети и други технологии са променили бойното поле, пише изданието.

Отговори
5 3
Този път

Този път

07.12.2023 | 07:05

рухването ще е голямо.Еврейската шашарма свърши.Жалко за избитите славяни.

Отговори
6 3
путлерската шашарма приключва

путлерската шашарма приключва

07.12.2023 | 10:19

Първо 90тте сега и този бавен и сигурен разпад благодарение на путя тъпии

Отговори
2 2

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?