1553

Зеленски предупреди къде ще удря Русия през зимата

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна трябва да се подготви за зимата, тъй като се опасява, че Русия ще поднови кампанията си за системни удари по енергийни съоръжения. Миналата година многократните атаки на силите на Москва бяха насочени срещу енергийната мрежа на Украйна, което остави хиляди хора без отопление и електричество при ниски температури за дълги периоди от време.

"Трябва да сме подготвени за възможността врагът да увеличи броя на ударите с дронове или ракети по нашата инфраструктура", заяви Зеленски в ежедневното си обръщение. "Цялото ни внимание трябва да бъде насочено към отбраната... към всичко, което Украйна може да направи, за да улесни нашите хора да преживеят тази зима и да увеличи възможностите на нашите войски".

Киев вече заяви, че засилва отбраната, за да защити ключова инфраструктура. "Украинският въздушен щит вече е по-силен от миналата година", каза Зеленски. Украйна е получила значителни системи за противовъздушна отбрана от Запада, включително произведените в САЩ ракети Patriot.

"За съжаление (въздушният щит) все още не защитава напълно цялата територия. И ние работим, за да го направим още по-добър". Зеленски призова международната общност да подкрепи неговия призив.

Изявлението му беше публикувано скоро след като президентският съветник Андрий Ермак съобщи, че е пристигнал в САЩ като част от делегация, която ще обсъди подкрепата, включително "укрепването на отбраната на Украйна".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?