46

Зеленски: Цяла Африка е заложник на руската инвазия в Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви пред Африканския съюз, че континентът е заложник на руската инвазия в Украйна, която е предизвикала недостиг на храни и опасения за продоволствена криза в Африка.

"Африка всъщност е заложник. Тя е заложник на тези, които разгърнаха война срещу нашата държава", заяви Зеленски по време на обръщение към Африканския съюз, по време на което обвини Русия, че блокира износа на украинско зърно.

Украйна участва в "сложни преговори" за освобождаване на пристанищата си от руската блокада, заяви още президентът Володимир Зеленски, като предупреди, че световната зърнена криза ще продължи толкова дълго, колкото и "колониалната война" на Русия.

"Провеждаме сложни преговори на много нива за отблокиране на нашите украински пристанища. Но все още няма напредък. Ето защо световната продоволствена криза ще продължи, докато трае тази колониална война", каза той във видеообръщение към Африканския съюз.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Каква мръсна нацистка гад

Каква мръсна нацистка гад

21.06.2022 | 13:06

Мръсни украински гадове нацисти неофашисти убийци!

Отговори
5 2
Няма такива нагли лъжци

Няма такива нагли лъжци

20.06.2022 | 23:48

Кой сложи амнайсет мини ве, галош?

Отговори
3 3
Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ

Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ

20.06.2022 | 22:35

Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

Отговори
3 9
Змд

Змд

20.06.2022 | 23:09

Тееба и малумника

Отговори
7 3

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?