1553

Зеленски: Бог има на рамото си украинското знаме

Украинският президент Володимир Зеленски призова сънародниците си в обръщение по случай Възкресение Христово да се обединят в молитвите си и да се молят един за друг и за войниците на фронта. По думите му Бог, който има украински флаг на рамото си, ще направи така, че животът да победи смъртта, предаде Ройтерс.

"Да се молим един за друг. Когато всички се приближихме един към друг, престанахме да бъдем чужди един за друг", каза Зеленски, облечен в традиционна украинска риза - вишиванка, и с традиционните си панталони цвят каки, в емоционално обръщение в социалната мрежа "Телеграм".

Застанал пред 1000-годишната катедрала "Св. София" в Киев, духовен и архитектурен паметник на православието в Украйна, Зеленски отбеляза, че страната му воюва за победа срещу Русия вече 802 дни, добавя БТА.

"И ние вярваме: Бог има на рамото си шеврон (военна нашивка - бел. ред.) с украинското знаме. Така че с такъв съюзник, животът няма как да не победи смъртта."

Зеленски, който е евреин, призова за молитви преди всичко за войниците, които посрещат Великден в окопите, да се завърнат живи и здрави, както и за земята и народа, чийто дух "не може да бъде сломен" и които, добави той, ще видят един ден Украйна свободна.

"Украинците коленичат единствено в молитва", каза Зеленски. "Никога пред окупатори и нашественици."

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?