Следвайте ни

Заведения и хотели в Англия искат законови промени заради карантината

viber icon

Бизнесмени отправят правно оспорване към правителството заради карантината от коронавирус, която според тях е унищожила хотелиерската индустрия. Оспорването на законодателството за извънредни ситуации трябва да бъде предадено на Даунинг Стрийт преди страната да предприеме по-строги мерки за социална изолация.

Борис Джонсън е подложен на все по-голям натиск, след като Шотландия обяви нови ограничения за сектора на туризма. Министрите планират да очертаят нова тристепенна система от ограничения, като се очаква мерките да принудят кръчмите и ресторантите да затворят в северната част на Англия.

Адвокати от Асоциацията на нощната индустрия, Асоциацията на Британската бира и пъбове  и представители на някои от най-големите пивоварни, заедно с още 10 организации ще оспорват най-крайните мерки за ограничения, засягащи ресторантьорския и хотелиерския бранш.

Те твърдят, че няма научни доказателства, че затварянето на заведенията и местата за настаняване, ще намалят разпространението на Covid-19. 

За пореден път правителството иска да затвори пъбовете и баровете, но това не може да продължава. Трябва да разберем защо управляващите искат да изолират туристическия сектор. Къде е доказателството, че затваряйки местата за настаняване, ще намали броя на заразените?“, пита Саша Уорд – правен консултант по евентуалното бъдещо дело.

Според новите правила, в Шотландия  заведенията на закрито ще могат да работят само между 6:00 и 18:00 часа всеки ден, като продават само храни и безалкохолни напитки, докато баровете на открито ще могат да сервират алкохол до 22:00 часа.  

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?