3906

Затварят за 5 месеца летище, до което пътуват хиляди българи

За пет месеца ще бъде затворено ключово за българите летище в Европа. Става въпрос за това в Айндховен, което приема по пет полета седмично от София на двете най-популярни нискотарифни компании.

Те винаги са препълнени с гастербайтери, предимно от махалите, и от наши студенти  в Нидерландия. Летището е най-удобно за стотиците българи, учещи в университетите на самия Айндховен, Тилбург, Маастрихт, Венло.

Министерството на отбраната на Нидерландия иска изцяло да обнови пистата на военновъздушната база Айндховен. Летището, собственост на министерството, ще трябва да бъде затворено за не по-малко от пет месеца във връзка с обновяването. 

През това време полетите няма да могат да се извършват от Айндховен и пътниците трябва да бъдат отклонявани към други аеропорти. Ремонтните дейности ще продължат приблизително 22 седмици, но все още не е ясно кога ще се състои реновацията.

Намерението на министерството на отбраната става ясно от проучване на пазара, започнато от Централната правителствена агенция за недвижими имоти. Заинтересованите изпълнители могат да се регистрират до края на този месец, след което ще бъдат избрани шестима кандидати, които да участват в търга.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Господи,

Господи,

18.02.2024 | 12:21

каква драма!!!Покъртително!

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?