Следвайте ни

Затварят модната къща на Риана

viber icon

Луксозната модна къща "Фенти" затвори само 2 години след отварянето й. Тогава Риана стана и първата чернокожа жена собственичка на луксозна модна къща. Фенти беше втората компания започната от нулата от френският моден конгломерат LVMH, собственик на марки като "Диор" и "Луи Витон". В изявление до CNN организацията сподели, че решението за затварянето на "Фенти" е било взето заедно с Риана. 
 
Причини за затварянето на "Фенти" са големият спад в продажбите и проблеми с доставките, заради ограниченията създадени около Covid-19. Също така, не е било възможно американската изпълнителка да пътува до Франция, за да продължи с работата по колекциите на "Фенти". 
 

През октомври миналата година финансовият директор на LVMH, Жан-Жак Гуони, намекна, че съществуват известни проблеми. „Що се отнася до "Фенти" ние сме още в начален стадии и трябва да установим кое е правилното решение“, каза той пред New York Times. Жан-Жак допълни: “Това не е нещо лесно. Ние започнахме от нулата. Очевидно получаваме голяма помощ от Риана, но бих казал, че още се работи по това, да се определи какво ще бъде финалното решение”.
 
Фактът, че цените на артикулите бяха много над това, което феновете на Риана могат да си позволят (цената за чифт дънки беше £300), също е било фактор. 
 
Затварянето на модната къща няма да се отрази на другите проекти на Риана – линията за бельо Savage X Fenty и козметиката Fenty Skin, които се считат за доста успешни. През последната година те имаха печалби от £78 млн. за Savage X Fenty и £26 млн. за Fenty Skin.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?