Следвайте ни

Затварят Гърция: Излизане само със смс, вечерен час и затворени училища в Солун и Серес

viber icon

Южната ни съседка Гърция слага под карантина и взима крайни мерки за ограничаване разпространението на коронавирус в градовете Солун и Серес.

Карантината влиза в сила от 06,00 часа във вторник за период от 14 дни, съобщи говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас, цитиран от Труд.

Придвижването на гражданите ще става само с sms. За периода от 21.00 ч. до 05.00 ч. излизането е разрешено само по работа и здравословни причини.

Вътрешните и международните полети до и от летище "Македония" в Солун са забранени от утре.

Магазините ще останат затворени през следващите 14 дни. Супермаркетите, аптеките и бензиностанциите ще останат отворени.

Училищата от всички нива ще останат отворени, разбира се с всички мерки за защита, които са в сила от началото на учебната година.

Страната ще бъде разделена на три зони. Зона за наблюдение, която включва всички префектури, които все още са в "зелено" и "жълто" ниво, зоната с висок риск, която включва районите, които са в "червено" и "оранжево" ниво, т.е. цяла Северна Гърция и Атика, а сега в трета зона обозначена в „сиво“, от утре сутринта влизат Солун и Серес, които влизат в карантина.

 

Коментари (2)

Зевс

Зевс

03.11.2020 | 08:09

Документално оправдание на гръцкия мързел.

Отговори
1 1
Аристотел

Аристотел

03.11.2020 | 00:08

Всичко това си е затвор,не мерки.

Отговори
6 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?