1553

Затопляне! Премиерът отива при Радев за Северна Македония

Най-важното е конструктивният диалог да продължава и да не се поддаваме на провокации. Потвърдихме, че посоката за добросъседство е важна и обща.

Това заяви премиерът Кирил Петков пред придружаващите го в Рим български журналисти, където проведе среща със северномакедонския си колега Димитър Ковачевски. В срещата участваха външният ни министър Теодора Генчовска и министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи, предаде репортер на БГНЕС.

Не сме се обвързвали с никакви срокове. Единственото нещо е да продължава добрия тон, обещахме си конструктивният тон да бъде запазен. Очакваме следващите седмици и месеци различни групи, които не искат добросъседство между България и РСМ да се опитват да правят провокации, каза още Кирил Петков.

Ще свикам коалиционен съвет и ще говоря с коалиционните партньори, но въпросът за РСМ е много важен и той не може да бъде ограничен до един формат, посочи Петков, който призова Румен Радев да свика КСНС по темата, а по-рано днес президентът не даде конкретен отговор, каза, че по темата вече има национален консенсус и че очаква премиерът да се мотивира.

Предполагам, че президентът иска да направим разговор заедно, когато се върна. Последният мандат за каквото и да е решение е в парламента, каза още Кирил Петков, чиято визита в Рим приключва тази вечер.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
БезродникЪт, наложен за

БезродникЪт, наложен за

24.05.2022 | 10:39

Управител на губернията, трябва да бъде изгонен. Иначе ще изгонят нас, Кукловодите му. Честит празник на всички, показали, че са наистина Българи!

Отговори
0 1
Пловдив

Пловдив

23.05.2022 | 21:03

Вече има решение на Народното събрание и няма смисъл да се преповтаря процедура за решение , което е взето с единодушие.

Отговори
9 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?