71

Защо Путин заговори за мир с Украйна? Обяснява експерт от Киев

Путин ще протака войната толкова, колкото му е необходимо, за да може Украйна да се предаде. И всичко това ще бъде придружено с приказки за мир, заявява политологът Абас Галямов.

 

Руският президент Владимир Путин заговори за примирие на фона на неуспешна война и предстоящи избори. Но не трябва да му се вярва, предупреди политологът Абас Галямов, коментирайки изявлението на руския лидер на срещата на Г-20, информира "УНИАН".

"С наближаването на изборите Путин може да си позволи все по-малко да игнорира обществото. Затова мисля, че ще има повече от това в неговата реторика. И по време на кампанията той може и да се противопостави на един от така наречените ястреби - Медведев, Соловьов или Симонян. За да покаже на избирателите: нашият цар е адекватен", отбелязва експертът.

Галямов призовава да не се вярва на мирната реторика на Путин:

"Той се нуждае от победа, не се нуждае от мир. Блицкригът се провали и има война на изтощение. Той очаква, че в тази война Украйна ще загуби повече от Русия, ресурсите на Украйна ще бъдат изчерпани по-бързо.

И той ще протака този конфликт толкова колкото му е необходимо, за да може Украйна да се предаде. И всичко това ще бъде придружено с приказки за мир, успокояване на общественото мнение в Русия.

За да не си помислят хората, че царят е напълно неадекватен и прекалено войнствен. За да може нито хората, нито елитите да помислят да му се противопоставят. За да видят, че той воюва не защото иска, а защото е принуден, обстоятелствата са такива - Украйна не иска да сяда на масата на преговорите."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Батко

Батко

29.11.2023 | 22:39

фалирахме го, после умря, сега говори, ама не е той, двойник е!

Отговори
2 3
Тоя пропаднал сатрап Путин

Тоя пропаднал сатрап Путин

29.11.2023 | 21:35

докато се бори за някакви мижани териториални придобивки в Украйна го напуснаха всички бивши съветски републики без Беларус.

Отговори
15 6
Хеъ

Хеъ

29.11.2023 | 19:04

Естествено че иска мир но по руските правила тоя аналлизатор е идиът

Отговори
7 2
656

656

29.11.2023 | 17:44

Поредният платен американски тъпак, Путин никога не е говорил за мир, а за това че специалната операция ще бъде изпълнена каквито и пречки да създават. Докато нато не си махне базите от изт.европа според минските спаразумения мир няма да има, а може и украйна да няма

Отговори
8 8
rtyr

rtyr

29.11.2023 | 17:37

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -.----> https://mub.me/bioex

Отговори
0 4
Виждането на Путин за мир се състои в това

Виждането на Путин за мир се състои в това

29.11.2023 | 17:22

Украйна да се примири със заграбването на голяма част от територията си, да се откаже от правото си да се съюзява с когото поиска и да се преклони пред волята на кремълския господар. Путин обаче е руснак и би трябвало да е наясно, че дивото и необуздано чувство за свобода у украинците, често в историята в техен ущърб, това няма да го позволи. Те са готови да се бият докрай. А срещу такива победата е невъзможна.

Отговори
20 4
За никакъв мир не говори тая отрепка, бе журналята

За никакъв мир не говори тая отрепка, бе журналята

29.11.2023 | 17:21

Нали виждате, че се опитва да прави СССР ?, което ще завърши като СССР 1.

Отговори
18 6
ППДБЛГБТ В.Ъ.Ш.К.И

ППДБЛГБТ В.Ъ.Ш.К.И

29.11.2023 | 17:58

Прасчо от ДуПиСъ напраска ли ви Мравоядчето в устичката. Ице Иванов с турска сп.е.р.ма в устичката

Отговори
2 8

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?