2374
Следвайте ни

Заради строгите COVID мерки в Австрия родители не пускат децата си на училище

viber icon

"Психически тормоз" - така Шкелким Камени, баща на две деца, определи строгите антиковидни мерки в австрийските училища, които накараха хиляди родители да прехвърлят децата си на домашно обучение тази година.

По три теста за коронавирус на седмица, от които поне един е PCR, задължително носене на маски в коридорите: учениците са принудени да спазват строги правила.

"Ако резултатът (от теста за коронавирус) е положителен, целият клас научава и детето става обект на подигравки", разказва 28-годишният Камени, с когото Франс прес се свърза във връзка със скорошна демонстрация против ваксините във Виена.

Камени, който произхожда от Залцбург, Западна Австрия, е един от родителите, прехвърлили децата си на домашен режим на обучение.

Над 7500 ученици са в това положение от началото на учебната година през септември. Те несъмнено са относително малък процент от над 700-те хиляди ученици в Австрия, но са три пъти повече в сравнение с децата, обучаващи се у дома, през учебната 2019/2020 година, става ясно от статистически данни на министерството на образованието.

Това е признак за безпокойство и от няколко седмици това е централна тема в австрийските медии. Властите започнаха да преразглеждат правилата, за да могат да помагат повече на семействата, решили да се откажат от класическата система.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Кви капацитети по куманизъм сме има ли Ейиииии

Кви капацитети по куманизъм сме има ли Ейиииии

27.09.2021 | 19:06

Строят си куманизъма хората Направо са завиждане Ние га строяхме цоциализъма и ха да почнем куманизама отгоре и цоциализъма са срути Иначе и ние си имахме такива цоциалистически близки до техните куманистически приоми Закачаха на крадеца една една табела на вратъ с канап КРАДЕЦ и го караха с шутове през главната улица та да го видят всички В даскалото пък слагаха табелка ХУЛИГАН на онзи който счупил някой джам я с топка я със някоя прашка А белязаните с надпис Отличник ( Зубрач ) и Уличник ( Хаймана ) не бяха по малко обидни И кой ги мислеше тия цоциалистически и куманистически простотий Оня със скъсаните чорапи и компанията му И после съ чудя що Огнян Дойноф забегна във Виена 1989 година И ето сега ми просветна Чел е лекций Учил ги е кък съ строй куманизъмъ

Отговори
0 0
Вие

Вие

27.09.2021 | 18:16

Живеете в Европа , ще се съобразявате . Нали сте цветът на света . Нали сте повече от другите . Малко ви е .

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?