71

Заради корупция с Катар: Красива евродепутатка преспа в ареста

Красива евродепутатка изгоря заради корупция – запечатаха офисите й, преспа в ареста и я изключиха от партията.

Eвродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите и заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли е задържана заради подозрения за корупция. Запечатани са и офисите на асистенти на двама евродепутати, пише standartnews.com. 

По данни на белгийските издания "Льо Соар" и "Кнак", става дума за разследване, започнало в средата на юли, на престъпна група, инфилтрирана в Европейския парламент. За нея има подозрение за намеса в политиката на ЕС, както и за корупция от страна на Катар. 

Претърсени са 17 домове, разпитани са петима заподозрени, сред които генералният секретар на Международната синдикална конфедерация Лука Визентини, бившият евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Пиер-Антонио Панцери, както и негов бивш асистент, сега сътрудник на Алианса и съпруг на Ева Кайли. 

Самата Кайли е 44-годишна, бивша водеща по гръцката телевизия. Запечатан е офисът на една от асистентките на белгийската евродепутатка от същата партия Мария Арена, както и на асистентите на колегата ѝ Марк Тарабела. 

След съобщенията за ареста на Ева Кайли председателят на гръцките социалисти от ПАСОК Никос Андрулакис написа в туитър, че тя е изключена от партията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
социалистът-комунистът

социалистът-комунистът

10.12.2022 | 10:17

козината си мени - нравът не! Няма как да не краде чуждите пари, това му е в гена!

Отговори
7 0
луди  млади

луди млади

10.12.2022 | 10:13

византийски номера....и те се започнаха.

Отговори
7 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?