49

Заради изригването на вулкана "Етна": Затвориха летище в Италия

Полетите от и до италианското летище в Катания, разположено в източната част на Сицилия, бяха спрени след изригването на вулкана Етна, съобщиха местните власти, цитирани от Ройтерс.

Високият 3330 метра вулкан избухна тази нощ, изхвърляйки лава и пепел високо над средиземноморския италиански остров. Потокът от лава е намалял преди зазоряване, но кратерите все още са изхвърляли пепел.

 

Входящите и изходящи полети на летище в Катания няма да се извършват до 20:00 часа местно време (21:00 часа бълг. време), съобщи управата на летището в туит.

Кметът на Катания Енрико Трантино забрани използването на мотоциклети и велосипеди в града през следващите 48 часа, тъй като много улици бяха покрити с пепел, и нареди колите да се движат не по-бързо от 30 км/ч (19 мили/ч) заради хлъзгавия терен.

Отменените полети на летището в Катания, което привлича повече пристигащи от столицата на Сицилия - Палермо, идват само месец след като пожар в сграда на летищния терминал доведе до седмици на прекъсвания на въздушния трафик. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?