4232

Заради домашно насилие: Майка се хвърли с трите си деца в река

Арестуван по обвинение за подтикване към самоубийство на 39-годишната си съпруга Алма Арази и трите им деца е 31-годишният Ердгюс Арази

Албанка и трите ѝ малки деца се хвърлиха в река Буна близо до Шкодра, град в Северна Албания по границата с Черна гора, като предполагаемата причина за това е домашно насилие, съобщи информационният портал „Шчиптаря“.

Телата на децата бяха намерени в последните дни, докато тялото на майката все още се издирва.

Арестуван по обвинение за подтикване към самоубийство на 39-годишната си съпруга Алма Арази и трите им деца е 31-годишният Ердгюс Арази.

Сестрата на Алма е заявила пред разследващите, че Ердгюс упражнявал физическо и психическо насилие върху съпругата и децата им. Хвърлянето на майката и трите ѝ деца в реката е предполагаемо последствие от домашното насилие или от изневяра на Ердгюс с 18-годишно момиче, за която свидетелстват други показания по случая, отбелязва „Шчиптаря“.

Тялото на първото дете, момиченце на девет години, беше открито от рибар в река Буна вечерта на 4 май. Вчера следобед гмуркачи намериха близо до моста над река Буна и тялото на второто момиченце, което е на осем години.

По информация на "Евронюз" Албания днес е намерено тялото и на най-малкото от трите деца – момченце на четири години.

Прокуратурата в Шкодра съобщи детайли за местонахожденията на жената преди инцидента и посочи, че досегашното разследване е създало „основателни подозрения, базирани на доказателства, че Ердгюс Арази, в резултат на непрекъснатото психическо насилие срещу съпругата си, изразено под формата на непрекъснати обиди и прелюбодеяние, тежко уронващо достойнството ѝ, е станало причина Алма Арази да сложи край на живота си“.

В съобщението на прокуратурата се посочва, че Алма е била в тежко психическо състояние, когато предполагаемо се е хвърлила в реката заедно с трите си малолетни деца.

Албанската армия, силите за бързо реагиране на Албания (FNSH), отделът за неутрализация на въоръжените елементи (RENEA) и черногорската полиция продължават издирването на тялото на майката, цитира dariknews.bg.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?