2374
Следвайте ни

Заповед: Казахстан не преговаря с терористи, стрелят ги без предупреждение

viber icon

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев издаде заповед за откриване на огън „по терористите“ без предупреждение по време на обръщение към нацията, съобщава БГНЕС.

Президентът също така заяви, че казахстанските власти нямат намерение да преговарят с терористи.

"В чужбина се отправят призиви към страните да преговарят за мирно разрешаване на проблемите. Пълна глупост! Какви преговори могат да се водят с престъпници, с убийци? Имаме си работа с въоръжени и обучени бандити", каза Токаев.

Казахският лидер каза, че главният град на републиката е бил нападнат от 20 000 "бандити" и изказа "специални благодарности" на Путин за изпращането на войски.

По време на размириците в Казахстан са пострадали около 519 търговски обекта, ресторанти, транспортни съоръжения, както и банкомати, се казва в изявление на Националната предприемаческа камара.

Казахстанските власти прогониха протестиращите от централния площад на Алмати

"Щети са нанесени главно на предприятия в търговията, ресторантьорството, транспорта, услугите и финансовия сектор (особено на банкомати)", се казва в доклада.

Понастоящем започна доставянето на миротворци от силите на ОДКС. Група от над 70 самолета "Ил-76" и пет самолета "Ан-124" денонощно доставя части от руския контингент на силите на ОДКС в Казахстан, съобщи генерал-майор Игор Конашенков, официален представител на руското Министерство на отбраната.

"Създадената от руското министерство на отбраната въздушна група от над 70 самолета Ил-76 и 5 самолета Ан-124 денонощно доставя в Казахстан части от руския контингент на мироопазващите сили на ОДКС", се казва в изявлението.

Коментари (4)

не е ли време разделно

не е ли време разделно

07.01.2022 | 22:11

да цитирам ли израза за танковете

Отговори
0 0
Като пристигнаха "братушките"

Като пристигнаха "братушките"

07.01.2022 | 13:18

и Му дойде смелостта

Отговори
5 0
Бай Курти от Куртово Конари

Бай Курти от Куртово Конари

07.01.2022 | 13:03

Дано дойдат малко казахстански емигранти - "демократи" в Пловдив, репресирани от Путин и да резнат малко седесарски глави, дано!

Отговори
2 8
За сведение

За сведение

07.01.2022 | 13:22

Специалисти по "рязането на глави" не са демократите, а антидемократите - примерно, кадировските главорези (големи приятели на Путин).

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?