71

Започва строителството на 200 000 жилища за засегнатите от земетресението в Турция

„През следващия месец ще направим първата копка за изграждането на 200 хиляди жилища, 18 544 от които ще са в Газиантеп.“ Това заяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган по време на вчерашното си посещение в контейнерния град в община Нурдагъ, окръг Газиантеп.

АА

"Докато реагираме бързо на спешните нужди на нашите граждани, ние също предприемаме стъпки за трайно решаване на техните жилищни и други проблеми. Нашият експертен персонал, свързан с Министерството на околната среда и урбанизацията, извършва интензивни проучвания за оценка на щетите в разрушените от земетресенията райони. Изследването на 880 хиляди независими жилища в приблизително 243 хиляди сгради в Газиантеп е завършено. Констатирано е, че 37 645  жилища, в 16 211 сгради, трябва да бъдат разрушени незабавно. 

АА

В Нурдагъ, беше определено, че  13 463 жилища, в 5 549 сгради, не са подходящи за използване. 

Започваме възраждането на нашите градове с техните жилища, работни места и културни ценности възможно най-скоро.", заключи Ердоган.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Иван

Иван

22.02.2023 | 18:34

Че нас какво ни интересува тази работа? Не ни пишете статии, с които да пълните само вестника! Никой не обича Турция, защото бяхме под турско робство! Да живее Русия , нашата Освободителка!

Отговори
1 4

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?