44
Следвайте ни

Започна подготовката на новото поколение: Роботи стават възпитатели!

viber icon

В детските градини на южнокорейската столица Сеул се появиха роботи в ролята на учебно помагало. Умните машинки ще подготвят децата за бъдещето, което неминуемо е високотехнологично.

Роботите са малки, с размер на половинлитрова бутилка. Внедряването им е част от пилотен проект, който според управата на Сеул ще помогне да се подготви ново поколение хора за времето, когато всичко ще бъде обвързано със сложни технологии.

Роботът на име Alpha Mini може да танцува, да пее, да разказва истории и дори да преподава кунг-фу, съобщи The Guardian. Той е нисък – височината му е само 24,5 сантиметра. Роботът показва на децата най-простите движения, като стоене на един крак и лицеви опори, които те повтарят след това. "Роботите помагат на децата да развият креативност", казва учителката Бюн Со Йънг.

Очите на тези технологични преподаватели мигат, а техните зеници придобиват формата на сърце, когато взаимодействат с децата. Alpha Mini може също да прави снимки с помощта на камера, монтирана на шлема, които незабавно се изпращат към таблет.

300 детски ясли и центрове за грижи за деца в Сеул тестват роботите. Правителството препоръчва пилотната програма за деца на възраст от три до пет години.

"В бъдеще ще е много важно да знаете как да управлявате изкуствения интелект и свързаните с него инструменти", коментира Хан Донг Сог от отдела за грижи за деца на правителството на Сеул. "Вярваме, че това преживяване, което децата имат в детската градина, ще има траен ефект през цялата им младост и в зряла възраст".

Докато светът коментира темата за данък върху промишлените роботи, опасявайки се от загуба на работни места, правителството на Южна Корея направи първата стъпка към забавяне на индустриалната автоматизация.

Администрацията на президента подготвя законопроект, който значително намалява данъчните облекчения за компании, инвестиращи в автоматизацията.

Роботите постепенно заменят хората и в китайските заводи.

В момента обаче монотонното сглобяване на продукти за целия свят излиза по-евтино с човешки труд.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?