1553
Следвайте ни

Заплашват румънски депутати заради зеления сертификат

viber icon

Редица депутати от румънската Национално-либерална партия (НЛП) са получили заплашителни есемеси на служебните си телефони във връзка с предстоящото гласуване на законопроекта за въвеждане на зелен сертификат за достъп до работното място, съобщава в. "Адевърул", като се позовава на депутата от НЛП Габриел Аврамеску, който обяви, че вчера е получил заплашително послание, което гласяло:

"Внимавай как гласуваш за зеления сертификат. Ще запалим теб и семейството ти. Ако този сертификат мине, всяко действие е оправдано, ние сме в легитимна отбрана"

Аврамеску посочи, че това послание е било получено и от други членове на НЛП. Народните представители ще сезират съответните органи. Въпреки заплахите, депутатът посочи, че позицията му е напълно ясна и че той категорично подкрепя необходимостта от въвеждане на зеления сертификат.

Законопроектът за зелен сертификат за достъп до работното място се обсъжда в парламентарните комисии на Камарата на депутатите. Нормативният акт бе отхвърлен от Сената, но долната камара на парламента има решаващия глас в този случай. Очаква се гласуването да се състои през следващата седмица.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?