Следвайте ни

Заплахата от санкции на ЕС разочарова говорителя на президента

viber icon

Проектът за евентуални санкции срещу Турция, които е възможно да бъдат удобрени на срещата на върха в ЕС е "разочароващ", заяви говорителят на президента Ибрахим Калън. 


Калън каза, че се е запознал с  проекто документа и се надява лидерите на ЕС "да избегнат този език на санкции и заплахи срещу Турция, защото санкциите никога няма да работят".


"Ние вярваме, че нашата по-голяма геополитическа, геостратегическа програма не трябва да бъде засенчена от много тесен дневен ред и максималистични изисквания на отделните страни членки", каза той. "Да, имаме различия с някои държави по някои въпроси, но те не трябва да доминират, те не трябва да определят самите параметри на нашите отношения с ЕС."


На фона на неотдавнашното напрежение в Източното Средиземноморие, Гърция и Кипър засилиха натиска си върху други членове на ЕС, като Франция, да наложат санкции срещу Турция по време на срещата на върха тази седмица.


Към днешна дата настоящият президент на ЕС, Германия, и повечето членове на ЕС, в това число и България, не са склонни да предприемат подобни действия, твърдят от Анкара

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?