3906

Заловиха венецуелски наркобос и 608 килограма кокаин в Турция СНИМКИ

Турският министър на вътрешните работи Али Йерликая съобщи в изявление в акаунта си в социалните медии, че серия от операции под името "Наркочелик-11", са били проведени срещу международна нарко организация. Съвместните акции са проведени от дирекция "Разузнаване и наркотици" на провинция Коджаели, под координацията с прокуратури на страни от Персийския залив и Главна дирекция за сигурност (EGM) и Дирекция за борба с наркотичните престъпления.

АА

Той отбеляза, че 13 души, 4 от които чужди граждани, са били заловени при операциите, проведени в Коджаели, Анталия и Текирдагъ.

АА

Сред задържаните са и лидерът на международната организирана наркопрестъпна организация Дан Талал Ауад Абушанап, гражданин на Ливан и Венецуела.

Министър Йерликая обяви, че конфискуваното количество кокаин е 3-то по големина количество кокаин, конфискувано от полицията наведнъж в Турция.

АА

Той допълни, че при операциите е констатирано, че заподозрените, които са били членове на организираната престъпна организация, са съхранявали наркотичните вещества в лозе, което са закупили в селския район Сарай в Текирдаг, както и в селския район Дьошемеалтъ в Анталия. Те са обработвали дрогата и са предприели действия за пускането й на пазара.

АА

Йерликая заяви, че в резултат на операциите са иззети 579,3 килограма кокаин в течна форма, 7,8 кг. кокаин (пресован в 7 пакета) и 20,5 кг. кокаин, импрегниран с тор, както и 625 грама кокаин, 827,5 кг. кокаин, както и редица спомагателни технически материали за разфасофане на наркотиците.

АА

Ерликая заключи: „Ще се борим срещу организираните престъпни организации. Нашите операции ще продължат с решителност, в сътрудничество с националните служби и на други държави."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?