71

Заловиха 1,5 кг злато в обувките на двама арменци ВИДЕО СНИМКИ

В Карс, Източна Турция, полицейски екипи са спрели за проверка 2-ма души, за чието състояние са се усъмнили. В обувките на двамата граждани бяха намерени и иззети 1 килограм и 51,74 грама контрабандно внесени златни кюлчета на пазарна стойност от приблизително 3,5 милиона лири (199 хиляди лв).

DHA

Екипите на отдела за борба с контрабандата и организираната престъпност (KOM) на полицейското управление в Карс и отдела за борба с тероризма (TEM) установили, че нарушителите, у които са открити 7 златни кюлчета, са арменски граждани. Започнато е съдебно производство по случая.

DHA

Министерството на търговията обяви, че контрабандни стоки и наркотици на стойност около 100 милиона лири са били конфискувани по време на операции на митническите пунктове през последната седмица.

DHA

В изявлението, направено в акаунта на министерството в социалните медии се споменава: „В резултат на операции извършени от екипите на митническите органи, свързани с Министерството на търговията, в рамките на борбата с контрабандата, бяха открити 35 килограма злато на приблизителна пазарна стойност 92 милиона TRY, на митническите изходи на летище Хабур, Сарп, Узюмлю, Сабиха Гьокчен и летище Трабзон. Открити и конфискувани са и наркотици с приблизителна пазарна стойност 4,5 милиона TRY на летище Сабиха Гьокчен, в Истанбул. 

При друга операция, 10,5 килограма обработен кехлибар на стойност 3,5 милиона TRY бяха конфискувани на ГКПП Капъкуле/ Капитан Андреево. 

Общата статистика показва, че екипи на митниците са спряли контрабанда на стойност приблизително 100 милиона турски лири само за последната седмица.

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?