Следвайте ни

Закъсал танкер блокира движението по Босфора ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

249-метров танкер за суров петрол аварира и блокира трафика по Босфора в Истанбул за няколко часа, след като се е отклонил от курса, съобщиха турските медии. Твърди се, че корабът под името "Рава" е претърпял повреда на кормилната уредба.


Властите успешно възстановиха движението в двете посоки на Босфора след като изтеглиха танкера от мястото на инцидента, съобщи източник от турската брегова охрана. 


"Танкерът беше изтеглен от Босфора и закотвен в Мраморно море  ", казаха от дирекцията. „Движението по Босфора е отворено отново“. В операцията са взели участие два влекача на брегова охрана, като за няколко часа са разрешили проблема. 


Местни очевидци уточняват, че Рава е спрял на около 300 метра от крайбрежните имения на квартал Йеникьой в Истанбул. 


Няма съобщения за пострадали във връзка с инцидента. 


Босфора е един от най-значимите морски проходи в света, особено за транспортиране на петрол. Водният път от 19 мили свързва Черно с Мраморно и Средиземно море и е от съществено значение за световното корабоплаване.

Танкерът Рава е построен през 2017 година, регистрацията му е в Хърватия и е пътувал до Картахена, Испания, според международната агенция по корабоплаването. Той е част от флота, принадлежащ на компанията "Танкерска Провидба" (Tankerska Plovidba) , която предоставя морски и крайбрежни товарни превози по целия свят.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?