Следвайте ни

Закъса го! Кралицата остана без самолети

viber icon

Закъса го яко! Британската кралица Елизабет II отсега нататък ще трябва да използва самолета на министър-председателя на страната Airbus A330s Voyager. Четирите самолета BAe 146, на които тя доскоро е летяла, ще излязат от експоатация. За това съобщи Mail on Sunday позовавайки се на собствени източници. 
 
Според изданието британските власти трябва да обявят извеждането от експлоатация на четирите самолета BAe 146 в цялостен преглед на въпросите, свързани със сигурността, отбраната и външната политика, който ще бъде публикуван на 16 март.

По този начин 32-ра кралска ескадрила, която отговаря за въздушния транспорт на Елизабет II и всички високопоставени членове на кралското семейство, и се намира в околностите на Лондон, сега ще включва единствено хеликоптера AW 109. 
 
Вестникът посочва още, че това вероятно ще принуди Кралицата да използва самолетът на министър-председателя Airbus A330s Voyager. Този самолет миналата година беше пребоядисан в цветовете на флага на Великобритания за 900 000 паунда (1,1 милион долара). Борис Джонсън тогава отнесе доста критики от страна на обществото поради неефективно изразходване на публични средства по време на пандемия и здравна криза. 
 
Публикацията отбелязва още, че самолетите BAe 146, които кралската фамилия използва от 80-те години на миналия век, са произведени от британската компания British Aerospace, могат да бъдат пуснати в продажба. 
 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?