71

Захарова: Признанието на Меркел за Минските споразумения е повод за трибунал

Според официалния представител на руското външно министерство „всичко, което беше направено през 2014-2015 г., имаше една цел: да се отклони вниманието  на световната общност от реалните проблеми, да се спечели време, за да се напомпа режимът в Киев с оръжие и да се стигне до голям конфликт". Това заяви бившият германски канцлер Ангела Меркел, в интервю за Die Zeit, цитиран от glasove.com.

 

"Признанието на бившия германски канцлер, че Минските споразумения са подписани, за да се даде време на Украйна да се подготви за военна конфронтация с Русия, може да се използва за съдебно производство в рамките на трибунал". Това каза в четвъртък на брифинг директорът на отдела за информация на руското външно министерство Мария Захарова.

"Сега западните държави говорят много за юридически оценки на това, което се случва в Украйна, международни трибунали и т.н." - отбеляза тя. "Но това е конкретна заявка за трибунал. Това, което Меркел казва в интервюто си е свидетелство на човек, който директно заявява, че всичко, което е направено през 2014-2015 г., е имало една цел: да отклони вниманието на световната общност от реалните проблеми, да се спечели време, за да се напомпа режимът в Киев с оръжие и да се стигне до голям конфликт".

Според Захарова признанието на бившия германски канцлер "звучи страшно: фалшификацията като метод за действие на Запада - машинации, манипулации, всякакви изкривявания на истината, на закона, на правото, каквито човек може да си представи".

 

„Те [представителите на Запада] още тогава, през 2015 г., докато провеждаха многочасови преговори, са знаели, че никога няма да изпълнят споразуменията, и че ще напомпат с оръжия режима в Киев“ - подчерта дипломатът. Не им беше жал за никого: жените, децата, цивилното население на Донбас и всъщност за Украйна като цяло. Те се нуждаеха от конфликт и бяха готови за него още тогава, през 2015 г”.

Захарова коментира и посещението на Виктория Нюланд в Киев: 

"Посещението на заместник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд в Киев не е случайно и е възможно отново да се готви "дворцов преврат" - каза говорителят на руското външно министерство.

"Инспекционните пътувания на американския куратор в Украйна вече не изненадват никого, това е нормално. Това е все едно да отидете, за да проверите как е там – дали още има светлината или трябва да хвърлите още дърва“, - каза още Захарова по повод посещението на Нюланд в Киев.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Само да вметна

Само да вметна

09.12.2022 | 04:53

ВСИЧКИ западни страни ни "поучават" на демокрация, не ни желаят в Шенген. Нека ги посочим - Германия, Франция, Англия, Холандия, Щатите, Испания... За мен лично, това са страни, построили своето общество с труда на поробени хора, на хора отвлечени от родината си, за да строят "демокрация". Когато съм се разхождал из Франция или Германия... винаги това е било в съзнанието ми. И това са "демократичните" страни... Предполагам, че Меркел много съжалява че се е изпуснала да каже истината за Украйна - че "демократичните" страни от 8 години са потготвяли това, което е било мечта на Чърчил - война със СССР /или днешна Русия. Това е истинското лице на "демократите" на запада.

Отговори
6 2
И само да вметна

И само да вметна

09.12.2022 | 05:34

Как нашите политици припяват на западните. Продажници!

Отговори
4 2
Захарова знаем го ние зад океанския агресор

Захарова знаем го ние зад океанския агресор

08.12.2022 | 23:19

И той е британски послушник и със своя инструмент който оглавява Нато си подпали и война в Европа. И слепият го вижда това. Продажните и джендъри продадоха Европа.

Отговори
10 4
Всеки знае кой е световният агресор

Всеки знае кой е световният агресор

08.12.2022 | 23:09

Защо краварите и европейските продажни джендъри дават милиарди долари и милиарди евро за война в Европа. Това е война срещу източноправославните християни.

Отговори
12 4

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?