4232

Захарова бясна на България: Нарушавате правата ни!

Русия предупреди днес България, че ще предприеме ответни мерки заради решението на властите в София да експулсират кореспондента на в. "Российская газета" Александър Гацак по съображения, свързани с националната сигурност, предаде "Ройтерс".

"Българските власти настойчиво ни намекваха, че трябва да оставим всичко това извън информационното поле", заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

 "Ситуацията се утежнява от срамния факт, че специализираните международни структури игнорират подобно отношение към професионални журналисти... Струва ми се, че това само окуражава властите в определени държави да продължават да нарушават правата на журналистите и медиите и да налагат цензура", каза Захарова на пресконференция.

Тя заяви още, че руското външно министерство е привикало кореспондента на Българското национално радио в Москва, цитира Vesti.bg.

Гацак потърси убежище в руското посолство в София, след като беше привикан от българското вътрешно министерство, отбелязва "Ройтерс". Българската Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) заяви, че журналистът е напуснал вчера страната.

Гацак е работил като кореспондент на "Российская газета" в София в продължение на няколко години. Публикациите му включват и материали, които са били критични към българските власти.

Кореспондентът на руския вестник в Никозия Александър Гасюк беше задържан на 5 октомври от местната полиция, след което беше депортиран от Кипър. Кипърският посланик в Москва беше извикан в руското министерство на външните работи във връзка със случая.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Службите да се изяснят до край

Службите да се изяснят до край

03.11.2023 | 08:12

Това русначе имало ли е интимна връзка с Български политик, награден от путин и е в списъка на Магнитцки? Хайде холан, кажете имало ли е азиягей?

Отговори
3 0
rtyrty

rtyrty

03.11.2023 | 07:41

Искате ли нови усещания в сек.са? Се.кс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спе.рма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба:--->---- https://mub.me/medik

Отговори
0 1
VатникZдохни

VатникZдохни

03.11.2023 | 02:25

Захарова,ела да ми правиш вятър на третия крак,евтина грозна жено.Докаряй и кентавъра,да го язда на Главната.А джуджето да дойде да ми лъска обувките.

Отговори
8 3
отварачката

отварачката

03.11.2023 | 00:08

колежке,по-спокойно,не сме ви *16-та република*!

Отговори
14 2
Вие нарушавахте

Вие нарушавахте

03.11.2023 | 02:28

Нашите права за 50 години. Време е да ви го върнем.

Отговори
13 2

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?