Следвайте ни

Захариева: 50 държави дадоха съгласие за разкриване на секции

viber icon

„Към момента сме получили съгласие от 50 държави. На предишните парламентарни избори сме имали секции в 61. Това е доста добър процент и то доста рано преди изборите, предвид усложнената ситуация“. Това заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева по повод на гласуване в чужбина на предстоящите парламентарни избори, пише bgnesagency.com.

Според нея трудностите в предстоящия вот, вече насрочен от президента на 4 април, могат да се групират в няколко области, но най-големия проблем си остава пандемията, довела до изисквания за задължителни PCR тестове в редица държави, а от там и до трудности по доставка на бюлетините.

„Още от януари месец сме изпратили екипи, които да проиграят маршрута. Минали са микробуси с нашите куриери и не сме констатирали трудности при преминаването и доставянето на бюлетините“, увери Захариева. Тя подчерта, че датата 4 април, когато католическите държави празнуват Великден, ще затрудни процеса заради поредицата от почивни дни. Захариева увери, че в бюджета вече са предвидени средства за лични предпазни средства в секционните комисии, както и за тестове на членовете им.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай