Следвайте ни

Огнена мистерия на италиански остров, учените в задънена улица

Местните вярват, че те са дело на извънземни, според Ватикана - на тъмните сили

viber icon

На един от най-известните острови в Италия - Липари, в крайбрежния град Кането, се случват много странни неща. Периодично без причина обикновените домакински уреди пламват, като в този момент са изключени от електрозахранването. Учените също нямат обяснение какво точно се случва. Понякога предмети, които въобще не са свързани с електрическите уреди, също започват да горят. Например дивани, матраци. Най-разпространената версия е свързана с извънземните, макар че тя не е подкрепена с нищо. Но и няма как да се възприеме по друг начин нещо напълно необяснимо. Във връзка със загадъчните случки членовете на семействата дори се сменят да спят, за да може да събудят и предупредят роднини и приятели в случай на нов инцидент. Хората от острова са се обръщали към свещеници и магьосници, но се съмняват дали това ще помогне. От властите също няма отговор, но местните жители казват, че всичко е започнало през 2004 г. Именно тогава по странен начин започват да избухват морски риби, зеленчуци и да се появяват различни електромагнитни потоци. Впоследствие в небето започват да се появяват и невероятни предмети, които повечето очевидци приемали за НЛО. 
Любопитство предизвикал и инцидент от 2006 г., когато хеликоптер, извършвайки частен полет, бил принуден да направи аварийно кацане поради внезапни повреди. Обаче в същото време нямало сблъсък на хеликоптера, както и следи от нещо подобно. Не станала ясна каква е причината за повредите. Така че повечето хора, живеещи в Кането, вярват, че всички случайни произшествия са дело на извънземни. 
Преди време компанията Enel е провела експеримент, като е изключила всички електрически уреди, но пожарите продължавали. След това дълбоко религиозните хора стигнали до извода, че това е дело на завърнали се от отвъдното, които наказват хората за неправилно поведение на техните предци. Това обаче не се приема като отговор от научния свят и в резултат служители на Националния научноизследователски институт са провели проучване, което довежда до извода, че огнените произшествия са предизвикани от силни електромагнитни вълни, чиято мощност е над 12 гигавата, а най-изненадващото е, че тези сигнали идвали от радар. Официалният отговор на изследователите съдържа информация, че градът е обхванат от рязка извънземна електромагнитна вълна и това е всичко. Според Ватикана това е дело на тъмните сили. Но властите, в частност, прокуратурата, като не намерили рационални обяснения, направили простото заключение, че е свързано с човешки фактор, и приключили случая със странните пожари. Все още няма отговори, но периодично пламва нещо, пише Блиц.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?