4232

Задава ли се Трета световна? Ето думите на Путин, които предрекоха войната в Украйна...

Войната в Украйна и другите конфликти по света показват, че световният ред, установен в резултат на Втората световна война, е разрушен

След като Русия извърши първите актове на агресия срещу суверенните държави – Грузия и Украйна – цивилизованият свят трябваше да си спомни старата истина: ненаказаното зло се умножава. Но, за съжаление, това не се случи.

Днес виждаме как това зло набира скорост. В същото време сравнението на текущите събития с Втората световна война вече не изглежда толкова пресилено, сянката на Третата световна война се задава на хоризонта. Междувременно цивилизованият свят, колективният Запад, който през последните 30 години не укрепна, а по-скоро се разоръжи, е затънал в политически противоречия, особено по отношение на помощта за Украйна. Това мнение изрази в интервю за Obozrevatel военният експерт Владислав Селезньов.

Една от любимите фрази на Владимир Путин е „Русия винаги играе дългата игра“. Фактически е така. Живеем в информационна парадигма, в която повече от 20 месеца се води пълномащабна война. Но в името на справедливостта трябва да се отбележи, че войната започна през февруари 2014 г. и скоро ще се навършат точно десет години от появата на „малките зелени човечета“ в Крим.

Десет години военни действия с различна степен на интензивност. Но тенденциите са такива, че нито едно примирие не беше спазено от руска страна. Това е един вид война на изтощение, предназначена да създаде условия за паника, за умора в украинското общество, да създаде условия и предпоставки така, че нашите западни партньори просто да бъдат физически уморени от всички тези процеси, предаде fakti.bg.

В момента тенденциите, които наблюдаваме, са доста тревожни. Има известни бурни процеси, свързани с ограничаването на доставките на военно-техническа помощ за нуждите на украинската армия в правителството на САЩ, има ожесточени дискусии между републиканци и демократи. Има известно забавяне на подкрепата от страните от ЕС. Несъмнено това е доста тревожен сигнал, защото настоящата война е война за ресурси.

В никакъв случай не трябва да допускаме дори създаването на предпоставки Путин да спечели войната срещу Украйна. Историята се развива спираловидно. Има и друга истина, която трябва да запомним: ненаказаното зло се умножава.

Световният ред, създаден в резултат на Втората световна война, всъщност е разрушен. Тези бурни процеси ще продължат, докато цивилизованите страни на тази планета не вземат консолидирано решение да успокоят всякакви агресивни планове на диктаторски режими, които се стремят да променят фундаментално съществуващия световен ред, каза Владислав Селезньов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
10 коментара
Имало е БАБАЯРУ...

Имало е БАБАЯРУ...

19.12.2023 | 10:45

Снощи йорданската армия обяви, че е предотвратила заговор срещу сигурността на кралството. Според нея десетки бойци на свързани с Иран милиции, занимаващи се с наркотрафик, са влезли от Сирия в Йордания с ракетни установки, противопехотни мини и експлозиви. По данни на йорданската армия, цитирана от ДПА, няколко от проникналите в страната човека са били убити и ранени, а девет - задържани. Всички арестувани са сирийски граждани. Два източника от разузнавания от региона и западен дипломат потвърдиха, че след това йордански военни самолети са поразили обекти в Сирия, свързани с банди, занимаващи се с наркотрафик, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. Нанесени са удари в граничещите с Йордания сирийски провинции Суейда и Дараа. Сред поразените цели в първия регион е домът на водещ наркотрафикант.

Отговори
3 2
Шори

Шори

19.12.2023 | 10:38

пак започна да опростяваш с глупостите си !

Отговори
1 5
Неанонимен

Неанонимен

19.12.2023 | 08:31

Кремълските фаши.сти нападнаха вероломно свободна Украйна с 200 хилядна войска на 24 02 2022. Но след това...им разбиха зъбите!

Отговори
8 6
Войната в Украйна

Войната в Украйна

19.12.2023 | 01:02

Е война на краварите за руски ресурси

Отговори
16 15
Нали знаеш кой купува най-много руски

Нали знаеш кой купува най-много руски

19.12.2023 | 09:15

ресурси - Китай. Е след войната няма да ги купуват, а ще си ги вземат направо.

Отговори
7 2
Задава се

Задава се

19.12.2023 | 00:55

Крахът на фаш.изма

Отговори
12 6
На руския

На руския

19.12.2023 | 09:14

фашизъм - да.

Отговори
5 4
Каква дезинформация ....

Каква дезинформация ....

19.12.2023 | 00:31

За промиване на мозъци ... Колко доларчета ви платиха ...

Отговори
10 16
Гаменъ

Гаменъ

19.12.2023 | 00:21

ТИЯ пак се правят на утрепани. Явно смятат, че срещу тях има само кръглидебили. Няма $5 милЯрда американско финансиране, няма Майдан и въоръжен държавен преврат през 2014 г., няма гонения и забрана на руски език, няма изтребване на хора от опозицията. И не са избили 400 деца само в Донецк. Цели 8 години обстрелваха мирното население на ДНР и ЛНР, които въстанаха срещу укронацисткия тормоз, хващайки оръжието, за да защитят себе си и семействата си. Ама това кой да го види? Същото сега се повтаря в Газа. А наглосаксиите се правят на утрепани. Докато трепането наистина не им дойде до главата, за което те полагат големи усилия. Щото смятат, че да се подпичкваш със свръхядрена държава, която само за 1 час може да затрие половината свят, не е идиотизъм на квадрат, че и на куб.

Отговори
13 17
Kokos

Kokos

18.12.2023 | 23:14

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може------ https://da.gd/xlbio

Отговори
2 16

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?