2374

Задава ли се "Съветски съюз 2.0"? Руските елити: Путин се е побъркал

Продължилата почти година война с Украйна, която вместо в победоносен блицкриг се превърна в кървава "месомелачка" и превърна Русия в главния изгнаник в света, предизвиква нарастващо разочарование сред високопоставени служители и бизнесмени.

Руските елити са все по-притеснени, че руският президент Владимир Путин е "полудял", пише Bloomberg, позовавайки се на данни на европейското разузнаване.

Въпреки неуспехите на фронта и безпрецедентната вълна от санкции, Путин не може да се раздели с идеята за победа над Украйна, за която е готов да мобилизира стотици хиляди граждани, да пожертва икономиката и да се примири с огромни загуби на фронта.

И докато елитите все повече се съмняват в адекватността на Путин, "повечето от тях нямат смелостта да предприемат реални стъпки за промяна на ситуацията", цитира Bloomberg доклад на Естонската служба за външно разузнаване (EFIS).

Няма признаци за появата на групи, ангажирани с демократичните ценности в потенциална Русия след Путин, се казва в документа. Напротив, "радикалните" провоенни фракции набират сила – в лицето например на ръководителя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин или ръководителя на Чечения Рамзан Кадиров. Всъщност в Русия се формира "Съветски съюз 2.0" и "нито Елцин, нито Горбачов не се задават на хоризонта", смятат анализатори от разузнаването.

Путин, както се казва в документа, "играе за време", надявайки се, че Западът и Украйна ще се пречупят пред Русия и че бомбардировките в крайна сметка ще накарат Киев да седне на масата за преговори при условията на Кремъл. И докато западните санкции и доставките на оръжия за Украйна изненадаха архитектите на руската инвазия, Кремъл не желае да отстъпи и властите запазват способността да ангажират механизмите на "пропагандния империализъм", се подчертава в доклада.

Що се отнася до психическото състояние на Путин, американските разузнавателни служби го изучават активно поне от пролетта на миналата година.

По-специално, вниманието на психиатрите беше привлечено от срещата на руския президент с министъра на отбраната Сергей Шойгу на 21 април, на която беше обсъдена ситуацията в по онова време все още не напълно превзетия Мариупол.

Както припомня The Moscow Times кадрите от срещата са проучени от психиатри, както и от специалисти по дистанционна диагностика. А резултатите от техния анализ бяха предадени на Белия дом.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
14 коментара
До "Ех..."

До "Ех..."

09.02.2023 | 17:01

Убеден съм, че оромното мнозинство от онези, коио скачаха по площадите при "промяната" вече съжаляват горчиво, като знаят до къде ни докара плана Ран-Ът. Че е имало грешки при бай Тошо - имало е. Защото имаше много "Активи борци" които казваха, че не саа се борили за такъв соц. и трябва нова революция. Но това, което ни докара "демокрацията" надмина и най-черните ни сънища. Както в бурните води пяната носи отгоре мръсотията, така у нас отгоре изплува мръсотията. Да си спомним имана - Карамански, Мечката, братя Илиеви, Самоковеца..... Та да стигнем до бай Ганьо - основател на СИК - мутра. Останахте по-малко от 7 милиона за 30 години "демокрация". И не защото у нас бе лошо, а защото Костов и компания унищожиха икономиката, унищожиха бъдещето на хората. А с купените и подменени вотове на Асфалт паша, накараха хората да си мислят, че няма смисъл да ходят на избори - така или иначе, Мишо Костинбродски ще смени чувалите с бюлетините и ще обяви резултат, който му нареди бай Ганьо. Та живей си в кочината - свикнал си и на мръсотиите, и на миризмите.

Отговори
2 3
Дрон

Дрон

09.02.2023 | 17:04

Тъпните на чугун , иначе ДС-помияр !

Отговори
3 0
изи

изи

09.02.2023 | 09:58

Ще приберат паричките на "честните"олигарси за това реват !

Отговори
7 3
Молим се!!!

Молим се!!!

09.02.2023 | 09:13

Молим се Путиновият руски мир и свят да не извади бялата си техника, мръсната си канализация, респ. нужниците си и течащата си вода в хозяйствата си наяве. Че тогава и проф. Витанов ще си запуши носа с чугунената си глава, която кънти на кухо под въшливата ушанка и над въшливия си ватник. Има смисъл този свят без безсмислената Путинова Русия. Много даже.

Отговори
14 3
Дрон

Дрон

09.02.2023 | 08:55

То Путлер не разбра защо СССР се разпадна , та какво остава за путинофилите чугунени !

Отговори
14 5
Айдееее

Айдееее

09.02.2023 | 08:42

Руските тролове пак налазиха като таракани

Отговори
12 2
Войната е жестока

Войната е жестока

09.02.2023 | 08:28

Украинската пропаганда се срути окончателно. Тя е пълна аматьорщина. Трябва да си пълен идиот, за да използваш химическо оръжие, да снимаш клип и да го качиш в мрежата. Е, хайде честито. Я ми кажете, след това нещо, което видяхте, ако Путин реши да употреби ядрено оръжие, какво ще му се каже насреща? Що си отнася за нашенските юнаци, виждате ли каква жалка картинка са - жалки шарани веещи се на голата пропагандна кука. Е, гледайте, добре гледайте на каква пропагандна кука се люлеете. И крякайте все по-силно, та дано хората не забележат, на какво се люлеете и колко ви е акъла. Войната е жестока. Ето гледайте. И се молете руснаците да не извадят химическите, бактеорологическите и ядрените оръжия. Че тогава ще видите неща, които никак не са за хора със слаби нерви.t.me/RVvoenkor/37761

Отговори
6 7
Гецата

Гецата

09.02.2023 | 07:01

Никой не може да се мери с Русия и това е ясно на всички! Не знам защо внасят оръжия и увеличават агонията на Украинци?! Така че краварите да не участват, да не им пуснат някоя бомба и във Вашингтон, че станаха вече много нагли. Всички войни по света са благодарение на тях!

Отговори
9 9
Мецата

Мецата

09.02.2023 | 09:31

Тя щото Русия е пораснала такава голяма, щото си изяждала всичко на закуска. Не с войни, нали?

Отговори
6 3
Бахмут

Бахмут

09.02.2023 | 07:01

Американското издание New York Times е разказало за запълнените морги, тежките загуби на въоръжените сили на Украйна в Донбас и оплакванията на военните, че руската армия значително ги превъзхожда по численост и оръжие. Според информацията, в една от болниците на фронта моргата е била пълна с телата на загинали войници от ВСУ. В друга болница, носилки, пълни с ранени войници, изпълвали коридорите, а линейки пристигали в заведението почти цял ден. „В цивилния живот знаете, че колкото и ужасна да е смяната ви, тя ще приключи рано или късно. Тук никога не знаеш кога ще свърши“, казва пред журналистите Мирослав Дубенко, военен хирург в болницата. В материала се казва, че въоръжените сили на Украйна са изтощени от почти 12 месеца тежки боеве. New York Times посочва, че руските сили превъзхождат украинските по въоръжение и численост.

Отговори
8 7
Бай Дан

Бай Дан

09.02.2023 | 06:52

Търся някой за ръкуване !

Отговори
3 6
Изперкал Copocoид

Изперкал Copocoид

09.02.2023 | 06:42

Всички ,които не мислят като нас са побъркани .Затова ще събираме оръжия от цялата вселена и ще ги насъскваме ,докато се избият.Светът е наш !

Отговори
7 7

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?