Следвайте ни

Задава ли се нова ледникова епоха? Сибирски студ скова света, идва насам

viber icon

Ситуацията в света наподобява началото на мини ледникова епоха. Метеорологичните спътници са показали, че потоци студен въздух се движат на територията на Северна Америка, Европа и Азия, информират осведомителните агенции.

Полярният вихър, който ще покрие Северна Америка тази седмица, ще бъде толкова студен, че замръзването на антифриз е напълно възможно. През следващите седмици няма признаци на затопляне.

В САЩ застудяването дойде на 5 февруари и след това се влоши. Голяма част от страната ще се сблъска с невероятни студове. Изключително ниските температури ще продължат поне до 17 февруари, според прогнозите.

В Европа от 9-и се очаква температурите да бъдат 8-20 градуса под средните. Най-много ще пострадат северните, западните и централните райони. В източните райони температурата също ще спадне, също се прогнозират валежи под формата на сняг.

В Азия хората са измъчвани от силни студове от декември. Всичко е толкова сериозно, че жителите намират животни, замръзнали живи. В близко бъдеще не се очаква затопляне, пише blitz.bg.

Интересно е, че температури под средната стойност се наблюдават и днес в Южна Америка, Африка, Австралия. Охлаждането дори ще достигне Атлантическия океан, твърдят експерти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай