46

Задържаха 10 български моряци на пристанище в Констанца

Нашенците са в добро състояние

Три български кораба са задържани на пристанище в Констанца, Румъния, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Общо на корабите има десет български моряци. Те са в добро здравословно състояние, уточниха от ведомството. 

Според информация на румънската Брегова охрана, цитирана от агенция Аджерпрес, гранични полицаи от румънската Брегова охрана са провели съвместна акция с представители на Националната агенция по рибарство и аквакултури на Румъния и България за предотвратяване и борба с бракониерството на риба. В рамките на акцията на около 100 км срещу курорта Мамая, в изключителната икономическа зона на Румъния, са били идентифицирани три риболовни кораба, плаващи под български флаг, които са били прехванати от кораба MAI 0201 под координацията на службата SCOMAR на бреговата охрана. След извършените проверки е установено, че членовете на трите екипажа, съставени от общо десет български граждани, са използвали неразрешени риболовни уреди и са извършвали риболов в периода на забрана, а на борда на лодките е открито количество риба - калкан и акула..

Плавателните съдове, заедно с техните екипажи, риболовни уреди и уловена риба, са били ескортирани до военното пристанище в Констанца за по-нататъшно разследване под координацията на прокуратурата на Апелативния съд в Констанца.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
И до къде свършва Еврогъзия

И до къде свършва Еврогъзия

24.03.2023 | 19:53

Ама иначе са Общоеврогейски и даже Натовски води Но във случая са само румънски

Отговори
3 1
Ох, всички русофили сте прoстаци!

Ох, всички русофили сте прoстаци!

24.03.2023 | 20:05

ТОВА Е РУМЪНИЯ НА КЬОВЕШИ! Не е корумпираната кoчина на бойко и гергов.

Отговори
1 4

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?