Следвайте ни

Забраниха пушенето на обществени места в Източна Турция

viber icon

Пушенето на всички обществени места е забранено в източната турска провинция Муш с цел ограничаване на заразата с коронавирус, съобщиха местните власти.

Пушенето на цигари и подобни тютюневи изделия е забранено на всички обществени места, включително улици, площади и паркове, се казва в изявление.

„Нарушителите на забраната ще бъдат глобени в съответствие с Общия закон за хигиена и турския наказателен кодекс“, се казва в прессъобщението.

По-рано провинции, включително Ван, Ерзинджан, Кастамону, Гиресун, Гумушане, Караман, Канкири, Кахраманмарас и Орду, въведоха подобна частична или пълна забрана за пушене на обществени места.

Все още официалните данни на общият брой на пациентите в Турция е в пъти по-добре от Европа и възлиза на повече от 391 000, от тях са излекувани 336 221. Междувременно смъртните случаи дневно започнаха да надминават 80 души и вече надхвърлят 10 800. Общият брой на тестовете за COVID-19 расте ежедневно и вече е над 14,9 милиона, със средно направени около 150 хиляди теста дневно. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?