Следвайте ни

Забраниха на ученици да пеят Happy Birthday?

В някои училища е наложена и забрана за носене на торти, приготвени вкъщи

viber icon

Забраниха на британски ученици да пеят в клас традиционната песен Happy Birthday („Честит рожден ден“) заради опасения, че това може да способства разпространението на коронавируса, съобщава Daily Mail. На учениците е било казано да слушат песента в YouTube или да си я тананикат. Нововъведението се обяснява с факта, че по време на пеене капки попадат във въздуха и заразен човек може да предаде вируса на околните.

В някои училища е наложена и забрана за носене на торти, приготвени вкъщи.

Съпредседателят на групата родители-активисти UsForThem от Кеймбридж Кристин Бет счита, че забраната за пеене в училище е една от многото вредни мерки, включително и ограниченият достъп до вода и тоалетни.

„UsForThem вярва, че децата вече пострадаха достатъчно от дългата пауза в обучението си и трябва да получат възможността да се върнат в нормална и комфортна среда“, казва Бет.

По думите й пеенето не представлява голяма опасност за предаване на вируса от деца, които най-малко от всички се заразяват и предават болестта. „Не можем да оставим на пауза живота на младите завинаги“, допълва майката.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?