Следвайте ни

Забраниха концерти, представления и сватби в Истанбул заради COVID-19

viber icon

Обласният управител на Истанбул забрани провеждането на сватби, тържества и подобни събирания на корабчета по Босфора, като част от нови мерки за борба с разпространението на COVID-19 в най-гъсто населения град в Турция.


Със същата заповед се забранява и провеждането на концерти, театрални и оперни представления и всякакви фестивали и на открито.

Ограниченията са необходими, тъй като хората продължават да не спазват адекватно предпазните мерки като физическо дистанциране и носене на маски на открито, в следствие на което потвърдените случаи на коронавирус се увеличават ежедневно.

Коронавирусните инфекции и смъртни случаи започнаха да се увеличават в Турция, след като през юни правителството отслаби ограниченията за обществената дейност, като се върна до нивата, за последно наблюдавани в средата на май.

Вчера здравното министерство обяви нови 67 смъртни случая и 1742 нови случая, като общия брой на загиналите в страната при пандемията достигна 7186, а случаите до близо 295 000.

Длъжностните лица посочиха годежни партита и сватби като ключов източник за нови инфекции и забраниха всякакви събирания.

През последните няколко седмици Турция наблюдава възраждане на коронавирусните инфекции, като ежедневните нива на инфекция бавно, но стабилно се покачват. Случайте във вторник бяха най-високите от 8 май.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?