Следвайте ни

За седмица: Състоянието на Илон Мъск се увеличи с 11,5 млрд. долара

viber icon

Общата стойност на активите на американския предприемач Илън Мъск се увеличи за седмица с 11,5 млрд. долара, съобщава списание „Форбс“.
 

Състоянието на бизнесмена е достигнало 184,3 млрд. долара. Курсът на акциите на „Тесла“ се повишиха тази седмица със 7,4 %, а стойността на ценните книжа достигна 852,23 долара.

Според агенция Блумбърг, общата стойност на активите на Мъск е 203 млрд. долара. Основната причина за увеличаването на неговото състояние е ръстът на капитализацията на „Тесла“. В началото на 2020 г. тя беше под 100 млрд. долара, а сега надхвърля 800 млрд. долара.

Както отбелязва „Форбс“, Мъск е начело в списъка на десетте най-богати бизнесмени в света, които са реализирали най-големи печалби през изминалата седмица. Общата сума се оценява на 74 млрд. долара.

Колин Джън Хуанг – основателят на китайската платформа за електронна търговия Pinduoduo, е на второ място. Неговото състояние се е увеличило с 10,7 млрд. долара поради нарасналата популярност на платформата.

В списъка са и основателите на корпорацията „Гугъл“ Сергей Брин и Лари Пейдж.

Според оценките на „Форбс“ собственикът на „Амазон“ Джеф Безос е увеличил състоянието си със 7,7 млрд. долара, като общата сума е достигнала 194,7 млрд. долара.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай