Следвайте ни

За пример! Какво направиха Уилям и Кейт по-време на пандемията

Херцогът на Кеймбридж е бил анонимен доброволец по време на пандемията

viber icon

Британският принц Уилям разкри, че анонимно се е изявявал като доброволец на гореща линия по време на коронавирусната пандемия, предаде АП. Работата на херцога на Кембридж с Shout 85258 - денонощна телефонна линия за текстови съобщения, разработена от Кралската фондация, беше обявена публично, за да отбележи Седмицата на доброволците.

Във видеоразговор от миналия месец с колеги доброволци, разпространен в социалните медии в петък, принц Уилям казва: "Ще споделя малка тайна с вас, момчета, но всъщност съм на платформата доброволно".

Уилям, който е втори поред за наследяването на британския престол след баща си принц Чарлз, е сред над двете хиляди доброволци, обучени да помагат на хора в нужда.

Над 300 000 разговора под формата на текстови съобщения са разменили доброволците и хора, нуждаещи се от психологическа подкрепа, като 65 процента от потърсилите помощ са на възраст под 25 години.

Съпругата на принц Уилям, херцогинята на Кембридж Катрин, също е оказвала подкрепа на уязвими хора по време на пандемията, участвайки в чатове.

Кейт и Уилям са едни от общо 2000-те доброволци, които са обучени да подпомагат хора в различни трудни ситуации.

Стартирането на кризисната линия отне почти 3 млн. паунда от бюджета на двойката, като за това те получиха помощ и от принц Хари и съпругата му Мегън.

За година отчетът на Фондацията сочи, че са проведени над 300 000 разговора между доброволци и хора, нуждаещи се от психична помощ, като около 65% от търсещите помощ са на възраст под 25 години.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?