71

Юруш на евтинията! В Одрин очакват 3 милиона българи до края на годината

Все повече българи пътуват до Одрин предимно през уикенда, след като турският президент Реджеп Тайип Ердоган издаде указ от 27 юли според който граждани на България могат да влизат в Турция с лична карта за туристическо посещение до 90 дни в рамките на 180 дни.
Анадолска агенция
 
Реджеп Зипкинкурт, председател на Одринската търговско-промишлена камара, заяви пред Анадолската агенция, че по около 20 000 българи седмично са посещавали Одрин от края на юли насам, в сравнение с 12 000 до 16 000 души преди това. Те силно стимулират икономиката на града, заяви той.
 
Анадолска агенция
 
Българите харчат средно от 100 до 150 евро за храна и пазаруване, плюс разходи за хотел и развлечения.
Анадолска агенция
"Българите пристигат с коли, автобуси и дори с мотоциклети. Тъпчат чантите си с всякакви неща - от храна до хигиенни продукти. Улиците са пълни с българи, на пазарите навсякъде наоколо се чува български език, защото местните и търговците са понаучили някои думи, за да примамват купувачите. С това темпо скоро всички българи ще са идвали поне веднъж в Одрин“, се радват местните.
Анадолска агенция
Мухаррем Гюнеш, продавач на пазара Улус, сподели: „Нещата щяха да са доста зле без българите. Те също са доволни, защото тук нещата са по-евтини поради по-евтината турска лира. Ние също се радваме, защото те са спасителен пояс за търговия."
Анадолска агенция
Реджеп Зипкинкурт очаква, че след като потокът от турци, които се връщат към европейските страни, отслабне и няма задръствания на ГКПП-тата за влизане в България, българите ще започнат още повече да пътуват до Одрин, защото няма да чакат дълго на границата, както е в момента.
Анадолска агенция
Той очаква около 3 милиона български туристи да посетят Одрин до края на годината.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?