Следвайте ни

Южнокорейски дипломат: Ким Чен-ун е в кома

viber icon

Южнокорейски дипломат вярва, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун е изпаднал в кома и че сестра му Ким Йо Чонг е готова да поеме властта, съобщава "Фокс нюз", пише нюз.бг.

Чанг Сонг-мин, бивш помощник на покойния президент на Южна Корея Ким Да-джун, коментира, че Ким е в кома, "но животът му не е приключил."

"Не е формирана цялостна структура на приемственост, така че Ким Йо Чонг е изведена на преден план, тъй като вакуумът не може да се поддържа за продължителен период."

Твърдението на Чанг са само няколко дни след като шпионската агенция на Южна Корея заяви, че 36-годишният лидер на Севера е делегирал част от правомощията си на свои близки сътрудници, включително на по-малката си сестра, съобщава Yonhap News.

В частна среща с депутатите миналата седмица "Националната служба за разузнаване" на Южна Корея заяви, че "Ким Йо Чонг, първият заместник-директор на Централния комитет на Работническата партия, ръководи цялостните държавни дела по делегирането", въпреки че брат й Ким все още има "абсолютната власт".

Все пак има съмнения по отношение на истинността на твърденията на дипломата. Това не е първият път, когато продължителното отсъствие на Ким поражда спекулации за здравето му.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ха ха

Ха ха

24.08.2020 | 18:33

Ако се бяха подготвили с десетина дубльори както направиха с ликвидираното Джудже, нямаше и да разберем. Само дето щяха да се озорят да намерят дебели корейци.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?